Nieuwsbrief februari 2014

Printvriendelijke versie

1. Grenzeloos podiumproject van start met de OKAN-klas
2. Lift off voor onze artistieke trajecten
3. We DansenDansen op 23 februari
4. Dansproject (L)ei(e)land in CC De Steiger
5. Spetterletters in Wetteren

6. Double bill Fairy Queens & Copy That
___________________________________________________________

1. Grenzeloos podiumproject van start met de OKAN-klasStad Kortrijk organiseert i.s.m. Passerelle een heus podiumproject met de OKAN-klassen voor 12 tot 18-jarigen. OKAN staat voor OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Kinderen uit diverse landen, die enkel hun eigen moedertaal spreken, starten in deze klas om het Nederlands te leren. Ondertussen leren zij over onze cultuur en worden ze begeleid om het volgende schooljaar in te stappen in het reguliere onderwijs.
 
In 4 sessies maakte Pol Coussement kennis met alle OKAN leerlingen in Kortrijk. Aan de hand van enkele oefeningen toonde hij aan hoe hij zal werken en hoe bepaalde bewegingsfrases en beelden tot stand komen. Uit de foto’s mag blijken dat het project enthousiast van start ging.

Als thema werd gekozen voor Grenzeloos.Taal en cultuur lijken op het eerste gezicht obstakels die hen begrenzen. We overstijgen deze obstakels en bewegen ons met een grenzeloze goesting. Grenzeloos nieuwsgierig.
In een vijftiental sessies werken zij met Pol Coussement naar een toonmoment in de Budascoop toe.

2. Lift off voor onze artistieke trajecten


Stanislav Dobak                                     Jamie Lee                                              Quan Bui Ngoc

Passerelle realiseert jaarlijks enkele artistieke trajecten waarin dansers tussen de 17 en 30 jaar de kans krijgen om samen met een professionele choreograaf te werken. Dit jaar werken we o.a. met het choreografenduo Jamie Lee & Stanislav Dobak enerzijds en met Quan Bui Ngoc anderzijds.

Stanislav Dobak maakte samen met Passerelle reeds Human Wrongs, Human Rights. Nu gaat hij in zee met de Australische Jamie Lee om samen met Passerelle een podiumversie te maken van hun op til staande dansfilm A Castle in the Air.

Quan Bui Ngoc komt uit Vietnam en trad voor het eerst op in België met Wolf van Alain Platel. Daarna volgden vsprs, pitié, Out of Context - for Pina & C(H)OEURS. Momenteel creëert Quan eigen werk met o.a. K et en Untold.
 
In aanloop naar deze artistieke trajecten organiseren we een kennismakingsworkshop met Jamie, Stanislav en Quan. Opzet van de workshop is om zicht te krijgen op het creatieproces en de timing van het traject.

Datum: zondag 16 februari van 13:00-17:00
Plaats: Tacktoren, studio 2, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Doelgroep: niet-professionele dansers tussen de 17 en 30 jaar met danservaring en die zich voor een langere periode willen engageren.
Info en inschrijven via info@passerellevzw.be. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.


 3. We DansenDansen op 23 februari

Lijken onze artistieke trajecten net iets te hoog gegrepen? Geen probleem, met DansenDansen organiseren we een superfijne workshop waar je heel wat ervaring kan opdoen.

Dafne Maes is al een tijdje actief bezig met een danseducatief project waarin ze dansers zonder ervaring aan het dansen zet. Dafne wil heel graag haar opgedane ervaringen eens loslaten op een groep jonge dansers (14-30 jaar) met danservaring.

Om kennis te maken met Dafne Maes en haar materiaal kan je inschrijven voor de workshop DansenDansen. Indien het tussen jou en Dafne klikt en je graag mee stapt in het project DansenDansen kan je inschrijven voor het zomerproject van 18/08 tot 22/08 waar je gedurende een week werkt aan een toonmoment in de BUDASCOOP, Kortrijk.

Datum: zondag 23 februari van 14:00-17:00
Doelgroep: 14 - 30 jaar met danservaring
Prijs: € 15 voor de workshop en € 85 voor het zomerproject
Info en inschrijven via info@passerellevzw.be

4. Dansproject (L)ei(e)land in CC De Steiger

Tijdens de krokusvakantie organiseert CC De Steiger in Menen opnieuw een dansproject met Passerelle. Wie er de voorbije jaren bij was, weet dat zo’n week garant staat voor een onvergetelijke ervaring. 

(L)ei(e)land wordt een avontuurlijke dansstage! We laten ons inspireren door het thema ‘eiland’ en we gaan aan de slag met jongeren die graag hun grenzen een beetje verleggen. Misschien gaan we wel dansen op een écht eiland… De stage wordt begeleid door Bernadette De Deygere en afgesloten met een toonmoment.
 

Datum: 4 maart t.e.m. 7 maart van 9.00 u. tot 16.00 u.
Doelgroep: 5de en 6de leerjaar en 1ste secundair (°2001, 2002 en 2003).
Prijs: € 90
Inschrijven: via het secretariaat van CC De Steiger, T 056 515891 E info@ccdesteiger.be

5. Spetterletters in Wetteren


 
De kleuterklassen van basisschool Scheppers in Wetteren stonden deze week op het podium! Lot Jansen liet hiervoor al in december een ballonnetje op ter kennismaking. Vanaf januari was het telkens een uitkijken naar Lot die met de kleuters een filmpje maakte, schilderde met zaklampen, beelden uitbeeldde en zo veel meer.

Deze week werd Spetterletters getoond aan de grootouders. Op onze website en facebookpagina vind je een mooie beeldimpressie.

6. Unieke double bill door herneming van Copy That

                    
                  Fairy Queens                                                     Copy That

Op zaterdag 15 februari 2014 is Passerelle te zien in CC Nova in Wetteren met een unieke double bill. CC Nova stelde deze double bill samen en koos uit het repertoire van Passerelle voor het mooie en succesvolle Fairy Queens en Copy That.
Copy That dateert uit 2007 en kende een succesvolle tournee doorheen Vlaanderen. De dansers hernamen voor de gelegenheid graag Copy That van huischoreograaf Pol Coussement.

Meer info en reserveren op www.passerellevzw.be
 

 

neen