nieuwsbrief februari 2015

Printvriendelijke versie

1. Binnenkort in Roubaix en Ninove
2. Wie het licht wilt zien, is op 21 februari op de afspraak.
3. Jongerenstage met Judith Clijsters
4. Workshops met Aimar Perez Gali, Jamie Lee, Li Bo, Dieter Defurne, Darline Deprez & Dafne Maes
5. Passerelle present op kinderkunstenfestivals in binnen- & buitenland

_____________________________________________________________________________

1. Binnenkort in Roubaix en Ninove
 
       
     foto 1 & 2 : Frontières

Vrijdag aanstaande 20-02 presenteert l’école Jules Michelet haar Frontières op het festival Les Petits Pas in Roubaix. Frontières is een grensoverschrijdend project waarbij Passerelle met een Franse en Belgische klas parallel aan de slag gaat. Tijdens het project bezoeken beide klassen elkaars school en houden zij elkaar via een blog op de hoogte van het project.

Voor het derde jaar op rij werkt Pol Coussement met école Jules Michelet. Voor het eerst wordt een schoolproject als voorstelling opgenomen in het festivalprogramma van Les Petits Pas. Een erkenning voor het straffe werk dat Passerelle met kinderen neerzet.

        
     Copy That                                                                      Fairy Queens

Zaterdag 28 februari brengt Passerelle de double bill Copy That (Pol Coussement) &  Fairy Queens (Peter Savel) in CC De Plomblom in Ninove. Een straffe double bill waarbij Pol Coussement speelt met de blik van het publiek en Peter Savel met de partituur van Henry Purcell’s King Arthur.

Samen met het Deeltijds Kunstonderwijs en het cultuurcentrum van Ninove  worden hieraan twee workshops gekoppeld
Meer info en reservaties op onze website.
 

2. Wie het licht wilt zien, is op 21 februari op de afspraak.

        
 
Omdat we dans ruim beschouwen en een danser veelzijdiger willen maken, kleuren we graag wat buiten de lijntjes. Laat het deze keer dan wel met spots en kleurenfilters zijn.

Deze workshop werpt een verhelderend licht op hoe je een lichtplan opmaakt en geeft je advies hoe je bepaalde effecten bekomt en hoe je dit voor een theater neerschrijft.

Wanneer: zaterdag 21 februari van 18:00-20:00
Waar: Tacktoren, studio 2, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Doelgroep: 15-30 jaar
Prijs: € 10
Inschrijvingen: 056 25 50 77 of info@passerellevzw.be


3. Jongerenstage met Judith Clijsters

        
 
Passerelle organiseert i.s.m. Cacao Bleu een jongerenstage met Judith Clijsters voor jongeren tussen 16 en 21 jaar die reeds ervaring hebben met hedendaagse dans.
 
Deze stage kadert in 7x7 stages voor jongeren bij Cacao Bleu; 7 weekends voor jonge dansers waarbij zij kennis kunnen maken met de Belgische professionele danswereld. Hieraan nemen o.a. deel: les ballets C de la B, Passerelle, STUK, Rosas, etc. Voor meer info check www.cacaobleu.be

Wanneer: zaterdag 28-02-15 en zondag 1-03-15 telkens van 13:00-17:00
Waar: Passerelle, Tacktoren, studio 2, Korte Kapucijnenstraat z/n, Kortrijk
Prijs: € 30 voor de twee dagen
Inschrijvingen: info@passerellevzw.be, plaatsen zijn beperkt!

 
4. Workshops met Aimar Perez Gali, Jamie Lee, Li Bo, Dieter Defurne, Darline Deprez & Dafne Maes

       
 
Afgelopen weekend werd er heel wat afgedanst. Aimar Perez Gali wordt onze tweede gastchoreograaf om een artistiek traject te begeleiden. Bij momenten ging het er heel mathematisch aan toe.

         

Jamie Lee en Li Bo dansen in Wulong, de dansende draak van Iris Bouche. De voorstelling was te zien op het Spinragfestival en ism met Spinrag organiseerde Passerelle een dansworkshop met inclusief een ticket voor de voorstelling. Li Bo, meester in de kung fu, bracht de workshop naar ongekende hoogtes. Een ’wauw’ voor de kids! Voor meer sfeerfoto's, check onze facebookpagina.
 
Dieter Defurne gaf een workshop voor dansers met ervaring. Focus hierbij lag vooral op ’floorwork’. Deze workshop wordt nog eens herhaald voor gevorderde dansers op  21 & 22 maart 2015. Meer info mail naar info@passerellevzw.be
 Darline Deprez zocht de afgelopen week in Gent samen met de leerlingen van De Wingerd de publieke ruimte op voor een artistieke interventie. Drie dagen experimenteren en dan presenteren. Deze week vinden we Darline terug in De Grote Post in Oostende waar zij ikv Storm Opwaarts een workshop voor kids begeleidt.


 
Dafne Maes was al eerder te gast met DansenDansen waarbij ze aan de hand van duidelijke en tastbare opdrachten jongeren aan de dans kreeg. In samenwerking met  Spinrag hernemen we deze week in de Tacktoren deze inspirerende workshop met kids van het 5de en 6de leerjaar.
 


 
5. Passerelle present op kinderkunstenfestivals in binnen- & buitenland
 
    

Afgelopen vrijdag ging het festival Les Petits Pas in Roubaix van start en was er een meeting met l’ONDA (Office National de Diffusion Artistique) die even stil stond bij de rol van de artiest in danseducatie. Pol Coussement was er een van de sprekers die zijn aanpak kwam toelichten.

DansEducation Revisited werd georganiseerd door onze collega’s van MOOSS en bracht danseducatieve organisaties en artiesten samen uit België, Finland, Nederland, Oostenrijk, Schotland, Turkije en Zweden. Een week lang namen Pol Coussement en Eva Grauwels deel aan sessies, debatten en presentaties over danseducatie. Uiteraard was het fijn meegenomen om dit te doen in het kader van het Krokusfestival te Hasselt.
 Met dank aan Luc Depreitere voor de foto's.

neen