nieuwsbrief februari 2017

Printvriendelijke versie

1. Open call met choreografes Bérengère Bodin en Sarah Bostoen
2. Passerelle presenteert een double bill en workshop in CC De Plomblom (Ninove)
3. Anderstalige nieuwkomers in Menen en Oostende aan de slag met Passerelle
4. Passerelle mengt zich in de debatten rond diversiteit in de kunsten
5. ’t Zal Welzijn doorheen Vlaanderen

___________________________________________________________________________

1. Open call naar straffe amateurdansers voor twee nieuwe creaties met Passerelle
 
Passerelle is op zoek naar jonge dansers die zich voor een artistiek traject willen engageren. Eerder slaagde Passerelle erin om met haar creaties hoge ogen te gooien op festivals in o.a. Duitsland, Oostenrijk en Brazilië. We zijn dus op zoek naar jonge dansers met ervaring, veel goesting en vooral engagement. Op 8 & 26 maart 2017 trekken we deze trajecten op gang met een gratis kennismakingsworkshop.
 
Bérengère Bodin (FRA) draait al jaren mee met les ballets C de la B en schittert momenteel in ’Nicht Schlafen’ van Alain Platel. Bérengère creëerde eerder voor Passerelle Je suis un palimpseste, et ce n’est pas un animal. Sarah Bostoen (BEL) leverde met Glimpses in Turbid Water het bevestigend visitekaartje af dat zij een te volgen jonge Vlaamse choreografe is. Op donderdag 16/03/2017 sluit zij haar voorstellingenreeks van Glimpses af in Schouwburg Kortrijk. Passerelle mag hiervoor tien vrijkaarten weggeven. Reageer snel per mail op info@passerellevzw.be voor jouw vrijkaart.

 Wanneer:               woensdag 8 maart 2017 van 19:00-22:00 - Bérengère Bodin
Wanneer:               zondag 26 maart 2017 van 14:00-17:00 - Sarah Bostoen
Waar:                      Budatoren, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Doelgroep:             amateurdansers met ervaring 16-30 jaar
Meer info en inschrijven kan via info@passerellevzw.be

Na beide ontmoetingen worden een aantal dansers geselecteerd die zich kunnen engageren voor het volledige artistieke traject . Op 2, 3 en 4 november 2017 gaan beide stukken in ‘double bill’ in première.
 
 
2. Passerelle presenteert een double bill en een workshop in CC Plomblom (Ninove)

   
  Gnosis                                                                    WAAR

Op zaterdag 8 april presenteert Passerelle een boeiende double bill rond perceptie in het Cultuurcentrum De Plomblom. Pol Coussement legt met WAAR enkele kritische bedenkingen rond waarnemen voor aan het publiek, terwijl Vincenzo Carta met zijn Gnosis op een matrix-achtige wijze in en uit zoomt op een groep dansers.
 
Voor jonge dansers is er voorafgaand aan de voorstelling een workshop die de deelnemers een unieke inkijk geeft hoe de voorstellingen tot stand kwamen. Zonder twijfel bekijk je na deze workshop de voorstelling op een andere manier.
 
Alle info vind je op http://www.ccdeplomblom.org/programma/passerelle
 
 
3. Anderstalige nieuwkomers in Menen en Oostende aan de slag met Passerelle

   

Al ruime tijd bewijst Passerelle met haar aanpak jongeren uit diverse culturen mee te nemen in een danseducatief en maatschappelijk verhaal. Dit jaar gaat Passerelle aan de slag met de OnthaalKlassen voor Anderstalige Nieuwkomers in Menen en Oostende. ZOEK en GENTE zijn de respectievelijke werktitels en tegen eind maart staan beide groepen op de planken van een heus theater, met dank aan CC De Steiger en CC De Grote Post voor de steun, gastvrijheid en logistiek.

Hierbij alvast een kleine impressie op Facebook.

 
4. Passerelle mengt zich in de debatten rond diversiteit in de kunsten
 
Op zaterdag 11 februari was er in het kader van het Zielzoekers-festival (org: CC De Steiger - Menen) een debat rond diversiteit in de kunsten en middel om mensen met een migratie-achtergrond te integreren. Moderator Nic Balthazar was de gangmaker van het gesprek met Aminata Demba, Erwin Jans, Tomas Peirsegaele, Mokhallad Rasem en Pol Coussement.
 
 

 5. ’t Zal Welzijn doorheen Vlaanderen

   

Afgelopen week was het de Week tegen Pesten. In opdracht van CANON Cultuurcel en Iedereen Leest begeleidde Passerelle 11 dansprojecten in o.a. Heusden-Zolder, Merelbeke, Paal-Beringen, Roeselare, Steenkerke, …

Opzet van deze t Zal Welzijn projecten was om het thema op een creatieve manier zichtbaar, voelbaar en bespreekbaar te maken. Een dikke proficiat aan de Passerelle coaches Judith Clijsters, Kim Cras, Darline Deprez, Yentl De Werdt, Valentine Galeyn en Morgane Van Weyenbergh om dit zo straf vorm te geven.

  

Met dank aan Luc Depreitere voor de mooie foto's.

neen