nieuwsbrief februari 2020

Printvriendelijke versie

1. Passerelle on stage
2. Audities voor jongeren
3. Terugblik OKAN Nieuwpoort en Oostende

__________________________________________________________________

Passerelle telt 15 jaar. Wie kan zeggen dat ze het afgelopen jaar heeft samengewerkt met uiteenlopende partners als o.a. De Grote Post, fABULEUS, C-mine Genk, Danshumaniora Hasselt, de Stroate, Bibliotheek Leuven, B-Classic, Danspunt, STUK, Concertgebouw Brugge, PerPLEX, Wit.h, Spinrag, Dr. Guislainmuseum, De Spil, le Colisée en Canon Cultuurcel mag terecht fier zijn.

Passerelle geeft jongeren kansen en doet dit gelaagd, divers en gespreid.

1. Passerelle on stage

    T’es Moins & Alstublieft! in BUDASCOOP Kortrijk

Passerelle zet haar 15 jarig bestaan extra in de verf met de straffe double bill T’es Moins en Alstublieft!

De eerste creatie is van de hand van artistiek leider Pol Coussement en Magalie Mattana. Zij ontmoetten elkaar acht jaar geleden via een Europees project waarbij twee scholen uit Vlaanderen en Frankrijk intensief samenwerkten. Zes jaar later richtten Magalie en Pol Miroir D’Eux op met de steun van Le Gymnase (één van de tien nationale danswerkplaatsen in Frankrijk). Miroir D’Eux is een gezelschap voor en met jongeren in de vrije tijd. Het overgrote deel van deze jongeren stond twee jaar terug nog nooit op een scène.

Bérengère Bodin, één van de dansers bij les ballets C de la B, creëerde samen met Steven Prengels, Lenneke Rasschaert en Nicolas Marie Alstublieft!, een choreografie waarin drie dansers als het ware ontploffen op de overweldigende muziek van Rameau.

T’es Moins & Alstublieft!  in double bill op 21 en 22 februari @ BUDASCOOP Kortrijk.

 

    D-Effect & Alstublieft in Geel en Zedelgem


Wie 21 of 22 februari niet afzakt naar Kortrijk krijgt een herkansing om Alstublieft! in double bill met D-EFFECT te zien op vrijdag 6 maart in Geel en op zaterdag 14 maart in Zedelgem.

Lisi Estaras bracht drie jonge danseressen, twee dansers met het syndroom van Down en een contrabas-speler samen in de studio voor de creatie van de energieke, absurde tot poëtische voorstelling, D-EFFECT. Door zaken uit te vergroten beïnvloeden ze elkaar en roepen ze vragen op omtrent identiteit, leeftijd, gender, kwetsbaarheid en hun relaties tot elkaar.


2. Audities voor jongeren

Passerelle jonge dansers de kans om samen met  professionele choreografen te werken. We doen dit vooral op projectmatige basis maar toch mikken we soms op een eindproduct dat AF is. We zoeken jongeren met danservaring die goesting hebben en zich willen engageren in een creatie met presentatie.

    1 maart : auditieworkshop Elie Tass

Elie Tass is een straffe danser bij les ballets C de la B die in 2020 een voorstelling creëert in Kortrijk. Wie kennis wilt maken met zijn bewegingstaal komt naar de auditieworkshop.

Wanneer: Zondag 1 maart van 14:00-18:00
Waar: Budatoren, Korte Kapucijnenstraat z/n, Kortrijk
Doelgroep: 16-30 jaar
Inschrijven kan via deze link.

 

    8 maart : auditieworkshop Manon Avermaete

Manon Avermaete kennen we vooral van Cie WOEST en creëert voor Passerelle een voorstelling met jongeren in C-Mine. Op 8 maart is er een auditieworkshop voor wie mee in bad springen wil.

Wanneer: Zondag 8 maart van 10:00-17:00
Waar: C-mine Cultuurcentrum, Genk
Doelgroep: 16-30 jaar
Inschrijven kan via deze link.

Na deze workshops worden een aantal dansers geselecteerd die zich willen engageren voor deze artistieke trajecten. De periode(s) van creëren worden in samenspraak met de dansers vastgelegd. De creatie met Elie Tass gaat door in Kortrijk, de creatie met Manon Avermaete gaat door in Genk. Beide creaties worden in double bill gepresenteerd op 5-6-7 november 2020  in BUDASCOOP Kortrijk en op 28 november in C-mine Genk.

    28 maart: auditie Fabuleus

Concertgebouw Brugge maakt samen met fABULEUS (Project) Stravinsky, een hedendaagse dansproductie met jongeren. De eerste voorstellingen zullen live begeleid worden door een gigantisch symfonisch orkest! Choreografen Thomas Vantuycom en Elisabeth Borgermans vertrekken voor deze productie vanuit hedendaagse dans.

Ze zoeken jongeren tussen 13 en 21 jaar die gepassioneerd zijn door dans. Het maakt niet zo uit met welke dansstijl je al ervaring hebt. Zolang je er maar voor open staat om nieuwe manieren van bewegen te ontdekken.

Passerelle organiseert hiervoor een auditie in Kortrijk op zaterdag 28 maart in BUDASCOOP Kortrijk
Meer info en inschrijven via deze link.


3. Terugblik OKAN Nieuwpoort en OKAN Oostende

We sluiten af met een terugblik van twee OKAN-projecten aan de kust.


Caroline Bosteels bracht met OKAN Nieuwpoort De Band op de planken van The City. Er werd gewerkt rond gemis en dit kwam wel even aan bij publiek en leerkrachten. Een mooi en emotioneel resultaat dat smaakte naar meer. Proficiat aan alle dansers en de equipe eromheen.

 

Pol Coussement bracht met OKAN Petrus & Paulus BROOS op het podium. De leerlingen brachten BROOS drie maal voor een volle zaal en toonden hun zowel kwetsbaar als heel sterk. Hierbij een fijn beeldverslag. Eveneens een dikke proficiat aan alle dansers en leerkrachten van BROOS.

neen