Nieuwsbrief januari 2014

Printvriendelijke versie

1. Lot laat een ballonnetje op
2. Passerelle opent Spinrag
3. De SchRikGodinnen, een dansworkshop op zoek naar de rode draad
4. DansenDansen voor jonge dansers (14+) met ervaring
5. Passerelle presenteert 'double bill' in culturele centra
6. Audacity, een workshop knippen en plakken van muziek


___________________________________________________________

1. Lot laat een ballonnetje op.

               

Toen Lot Jansen eind vorig jaar plots met een ballon verscheen op de kleuterspeelplaats van basisschool Scheppers in Wetteren trok zij heel wat aandacht. Het was een speelse kennismaking met de kleuters en een kapstok voor de kleuterjuffen om Lot en het komende project aan hen voor te stellen.
 
Vanaf deze maand stapt Lot met de peuters en de kleuters in een choreografisch avontuur. Het jaarthema van de school is taal en Spetterletters sluit hierop naadloos aan. Benieuwd welk spetterend resultaat dit opleveren zal. We houden jou alvast op de hoogte.
 

2. Passerelle opent Spinrag

Spinrag is een schitterend KinderMuzefestival met unieke voorstellingen, bijzondere vakantieateliers, tentoonstellingen, originele films, pittige acts, en verrassende installaties, … voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Spinrag spint van 28/02 tot 07/03/2014 een heerlijk kunstenweb en doet voor de openingsact beroep op Passerelle.
 


Dancing in the street is de openingsact van Spinrag op vrijdag 28 februari om 18u. Het wordt een artistieke wandeling van BUDASCOOP tot Schouwburg Kortrijk. Onderweg bots je op verrassende dansacts gebracht door echte Spinragfans.

Ben je tussen 6 en 12 jaar oud en wil je mee de show stelen tijdens deze openingsact?

Schrijf je dan in voor de open ateliers op zondag 9, 16 en 23 februari, telkens van 10:00-12:00. Deelname is gratis. Inschrijvingen starten op 17 januari om 16:00 via Uit in Kortrijk (056 23 98 55).
De avond zelf (28 februari) verwachten we alle deelnemers om 16u in Schouwburg Kortrijk.
 
Meer info vind je op www.passerellevzw.be en op www.spinrag.be


3. De SchRikGodinnen, een dansworkshop op zoek naar de rode draad

Tijdens het spinrag festival gaat Leen Dewilde samen met kinderen tussen 6 en 8 jaar op zoek naar de rode draad. We spinnen verzinsels, knippen en verknippen. Op het eind van de week presenteren de kinderen hun werk in een informeel toonmoment voor vrienden en familie.

Onze mosterd halen we deze keer bij de Griekse schikgodinnen: Klotho spint, Lachesis meet en Atropos knipt. Bij de Noren heten ze Urd, Verdandi en Skuld. Urd beschouwt het verleden, Verdandi handelt in het heden en Skuld onthult de toekomst. Eigen Skuld, dikke bult.

Leen Dewilde (Reckless Sleepers, Passerelle, …) staat garant voor vindingrijke ideeën en een poëtische bewegingstaal.
 
De SchRikGodinnen
Wanneer: van 03-03-2014 tot 07-03-2014 telkens van 10:00-16:00
(opvang voorzien vanaf 8u en tot 17u30)
Waar: Tacktoren, studio 2, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Prijs: € 80 – inclusief de voorstelling Repelsteel
Inschrijvingen starten op 17 januari om 16:00 via Uit in Kortrijk (056 23 98 55).

Meer info vind je op www.passerellevzw.be/schrikgodinnen


4. DansenDansen voor jonge dansers (14+) met ervaring

Dafne Maes studeerde af als bachelor dans en specifieke lerarenopleiding dans aan het Koninlijk Conservatorium / Artesis Hogeschool Antwerpen en behaalde een Master Culturele Agogiek aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze danst(e) in verschillende dansprojecten van o.a. Ann Van den Broek, Filip Van Huffel, Paul Wenninger, Randi De Vlieghe, Goele Van Dijck en Alexandra Meijer.
 

Als educatief medewerker/docent is ze aan de slag bij Mooss, Koninklijk Conservatorium (bachelor drama), Ultima Vez (Wim Vandekeybus) en Rosas (Anne Teresa de Keersmaeker). In het kader van haar onderzoek naar danseducatie ontwierp ze de danseducatieve website www.dansendansen.be

DansenDansen richt zich op dansers zonder ervaring maar Dafne zou haar kennis, methodieken en ambitie graag eens toetsen aan een groep dansers (14+) met ervaring. Passerelle reikt Dafne hiervoor graag de hand en organiseert samen met haar een workshop ter kennismaking.

Wanneer: zondag 23 februari 2014 van 14:00-17:00
Waar: Tacktoren, studio 2, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Prijs: € 15

Het eigenlijke project loopt van 18 tem 22 augustus 2014 met als afsluiter een toonmoment in de BUDASCOOP. Deelname hieraan kost € 85.
Wie zich wilt inschrijven of meer vragen heeft, mailt naar info@passerellevzw.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

5. Passerelle presenteert 'double bill' in culturele centra

   
Fairy Queens                                     Ensemble                                          Copy That

Vorig jaar pakte Passerelle uit met twee korte stukken van choreografen Albert Quesada en Peter Savel. Beide heren vertrokken vanuit de klassieke muziek en doen je op een andere manier kijken en luisteren naar de muziek.
 
Op 7 februari is Passerelle te gast in Beveren met de fantastische double bill Ensemble & Fairy Queens, een format waarbij je op één avond werk ontdekt van twee beloftevolle jonge choreografen. Op 15 februari schitteren onze Fairy Queens in Wetteren. Deze double bill is zowaar nog unieker omdat Copy That van huischoreograaf Pol Coussement hernomen wordt.
 
Vrijdag 7 februari 2014: double bill Fairy Queens & Ensemble in CC Ter Vesten, Beveren
Zaterdag 15 februari 2014: double bill Fairy Queens & Copy That in CC Nova, Wetteren


6. Audacity, een workshop rond knippen en plakken van muziek.

Passerelle kleurt graag buiten de lijntjes en reikt graag workshops aan die dansers beter maken. Zo gaf Passerelle eerder al workshops rond lichttechniek en lichtregie. Deze keer organiseren we i.s.m. Danspunt een workshop muziek knippen en plakken.

Met Audacity gaan we met de virtuele schaar en lijm uw muzieknummers te lijf.
 
Zelf mixen op basis van bestaande muzieknummers? Een eigen nummer samenstellen op basis van samples? Je wilt een nummer gebruiken voor een nieuwe choreografie, maar liefst zonder dat vervelende muzikale tussenstuk? Na de workshop muziek knippen en plakken kan je het allemaal! Je maakt kennis met het softwareprogramma Audacity. Dit programma is gratis en werkt op elke computer (pc en mac). Breng gerust wat materiaal mee om te oefenen (in MP3 of Wave-formaat). Op het programma staat o.a. knippen, plakken & kopiëren; effecten: fade in, fade out, ...; normaliseren: click track, ... Let op: enige computervaardigheid is vereist! Je brengt zelf een laptop en oortjes of een headset mee. Gelieve het softwareprogramma op voorhand te installeren. Dit kan je gratis downloaden via http://audacity.sourceforge.net/download/
 
Kim Van Stichel is leraar informatica. In zijn privéleven is hij ook muzikant. Hij slijt vele uren in muziekstudio’s om zelf muziek te ‘maken’. Voor je het weet, neemt hij je mee in de wereld van het downloaden, zoeken van samples op het internet op een legale en verantwoorde manier.
 
Wanneer: Zondag 9 februari van 13:00-18:00
Waar: Tacktoren Studio 2, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Prijs: € 45 / € 35 voor leden van Danspunt
Inschrijven voor 31 januari 2014 via Passerelle op  info@passerellevzw.be of 056 25 50 77
Deze workshop is beperkt tot 12 deelnemers.

neen