nieuwsbrief januari 2015

Printvriendelijke versie

1. Les Petits Pas, een grote stap voor Passerelle
 
Voor het vierde jaar op rij gaat Passerelle in zee met école Jules Michelet en Le Gymnase in Roubaix. De school ligt in één van de armste buurten van Frankrijk en wat Passerelle daar realiseert is op z’n minst bijzonder merkwaardig.Dit jaar staat het project voor de eerste maal als volwaardige voorstelling in het programma van het kinderdansfestival, Les Petits Pas. Bovendien zijn de leerlingen van de klas CM2 de ambassadeurs van het festival en stellen zij als La Brigade des Petits Pas alle voorstellingen voor.

Daarnaast werkt Cis Vanhoutte samen met leerkracht Magalie Chojnicki-Matanna aan een video die de impact en attitudeverandering van vier jaar samenwerking met choreograaf Pol Coussement in beeld brengt.

Te zien op het festival Les Petits Pas op woensdag 3 februari  2016 om 17:00 en 19:00 en donderdag 4 februari 2016 om 10:00 en 14:00 in centre de développement chorégraphgique Le Gymnase, Roubaix
 
 
2. Inspiratiedag rond cultuur op school
 
Kruis maandag 1 februari 2016 aan in je agenda en kom naar de Kortrijkse Schouwburg. CANON Cultuurcel organiseert samen met hen en Passerelle een gratis inspiratiedag rond cultuur op school.Tijdens de voormiddag inspireer je elkaar via praktijkvoorbeelden rond cultuureducatie op school. Dat kunnen dynamoPROJECTEN zijn, tips over hoe jij collega’s in de school warm maakt voor cultuur of andere fijne insteken om creatief aan de slag te gaan met externe partners. In de namiddag nodigt Passerelle toont een try-out van Miroir.

  
sfeerbeelden repetities Miroir

Ruim 4 jaar realiseert Passerelle een project binnen de lestijden van een school in een kansarme buurt in Roubaix. In de loop der jaren groeide het project van 6 sessies uit naar meer, veel meer. Passerelle presenteert Miroir in avant-première want Miroir staat op 3 februari op het festival, Les Petits Pas. Daarnaast getuigt de leerkracht hoe zij het dansproject verweeft in haar lessen en welke doelstellingen er met dit dansproject worden bereikt.
         

3. Morgane Van Weyenbergh duikt onder in CC Wevelgem
 
Tijdens de krokusvakantie organiseert CC Wevelgem ism Passerelle het dansproject Diep in de zee. Elke namiddag verdiepen we met  Morgane Van Weyenbergh ons in de wondere wereld van de diepzee. Vinden we clownvissen, zeemeerminnen of haaien? Alles is mogelijk. Deze creatieve week sluiten we af met een toonmoment op het podium van CC Wevelgem.
 
Wanneer: van 8 tem 12 februari 2016, van 14u tot 17u
Waar: CC Wevelgem
Doelgroep: 3de-4de leerjaar, voor meisjes én jongens met of zonder danservaring.
Prijs: € 40 voor 5 namiddagen

Inschrijven via de jeugddienst Wevelgem op 056 43 35 50 of jeugddienst@wevelgem.be
 

4. Hondse workshop in samenwerking met Schouwburg Kortrijk
 
De carrière van Jan Martens als choreograaf gaat stijl en Jan maakt naam en faam en binnen-en buitenland. Op donderdag 18 februari 2016 staat Jan Martens met zijn voorstelling The Dog Days are over in de Kortrijkse schouwburg. Naar aanleiding van deze voorstelling organiseert Passerelle i.s.m. Schouwburg Kortrijk een workshop met Piet Defranc, één van de dansers uit de voorstelling.
 
Wanneer: zondag 14 februari 2016, van 10:00-13:00
Waar: Budatoren,Korte Kapucijnenstraat z/n, Kortrijk
Doelgroep: 14-20 jaar
Prijs: € 15, inclusief ticket voor de voorstelling The Dog Days are over in Schouwburg Kortrijk op 18-02-16

Inschrijven via info@passerellevzw.be
 

5. Vulcanische workshop in CC De Schakel
 
Op zaterdag 27 februari is de dansvoorstelling VOLCANO van Liz Kinoshita te zien in CC De Schakel, Waregem. De uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull en de daaropvolgende totale stilstand van het Europese luchtverkeer, deden choreografe Liz Kinoshita, oud studente van P.A.R.T.S, stilstaan bij het gemak waarmee we vandaag de wereld rondreizen en onze tijdsbesteding in het algemeen. In haar choreografie geeft ze hieraan vorm met een unieke mix van dans, zang en heel veel présence. VOLCANO is een treffend portret van het hollen, het pogen en het falen van de jachtige, hedendaagse mens.
 
Wanneer: zaterdag 20 februari 2015 van 14:00-17:00
Waar: CC De Schakel, Schakelstraat 8 Waregem
Doelgroep: 15-30 jaar
Prijs: € 11 voor de workshop of € 23/€20 (-26j)voor workshop +  ticket voorstelling op 27-02
Inschrijven via CC De Schakel


 

neen