nieuwsbrief januari 2017

Printvriendelijke versie
1. Open call voor amateurdansers ikv de creatie A Vos Souhaits met Bérengère Bodin
2. ’t Zal WELzijn doorheen Vlaanderen
3. Straffe workshop voor dansers met ervaring in Kortrijk
4. Gnosis & WAAR in double bill te Ronse en Ninove
5. Een terugblik naar …
_____________________________________________________________________________

1. Open call voor amateurdansers in het kader van de creatie A Vos Souhaits met Bérengère Bodin

Passerelle start met een nieuwe creatie en roept hiervoor amateurdansers met ervaring op om deel te nemen aan een gratis kennismakingsworkshop met Bérengère Bodin.

De creatieperiode staat gepland tussen 10-16 juli en 15-31 augustus 2017. Prik alvast ook 2, 3 en 4 november 2017 in je agenda voor de premières in de Budascoop Kortrijk.
 
Bérengère Bodin behoort tot een van de strafste danseressen van les ballets C de la B en schitterde o.a. in Nicht Schlafen, Tauberbach en C(H)OEURS. Voor Passerelle maakte Bérengère eerder Je suis un palimpseste, et ce n'est pas un animal.

Na deze kennismakingsworkshop wordt een groep dansers samengesteld die zich engageren voor het volledige traject, A Vos Souhaits.


Wanneer:     woensdag 8 maart 2017 van 19:00 - 22:00
Waar:            Budatoren, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Doelgroep:   amateurdansers met ervaring 16-30 jaar

Meer info en inschrijven via info@passerellevzw.be 

2. ’t Zal WELzijn doorheen Vlaanderen

Pesten blijft een groot probleem in heel wat scholen in Vlaanderen. Het initiatief t Zal WELzijn wil hier volop op inzetten. Vanuit het voorlezen of samen lezen van een sterk verhaal gaan de 56 deelnemende scholen via een creatief project in kaart brengen hoe de sfeer is op hun school.

Als expert in danseducatie begeleidt Passerelle een aantal scholen doorheen Vlaanderen en geeft ze via dans en beweging ‘pesten’ vorm.

Coaches Judith Clijsters, Kim Cras, Darline Deprez, Yentl De Werdt, Valentine Galeyn en Morgane Van Weyenbergh zijn van dienst voor de elf projecten die van start gingen in januari tot aan de week tegen pesten dat doorgaat van 20 t.e.m. 24 februari.

    

Dit project is een initiatief van het Overlegplatform Welbevinden van de Vlaamse Onderwijsraad, CANON Cultuurcel en Iedereen Leest om scholen en de samenleving te sensibiliseren rond pestproblematiek. De bredere begeleiding van experten Lode Vermeersch en Gie Deboutte dragen bij tot een langere termijn visie rond de klasprojecten in het kader van welbevinden op school.

3. Straffe workshop voor dansers met ervaring in Kortrijk

Passerelle organiseert twee workshops voor dansers met ervaring met twee topdansers.

Na haar opgemerkte passage in So you think you can dance kent iedereen ongetwijfeld Manuella Verzwyvel.


Ted Stoffer danste bij enkele topchoreografen zoals Koen Augustijnen, Sasha Waltz, Itzik Galilli en Ed Wubbe. Beiden begeleiden een workshop van telkens twee uur waarin ze inzoomen op hun eigen bewegingstaal.
 
Wanneer:     zondag 5 februari van 13:00-17:30
Waar:           Groeningeheem, Passionistenlaan 1a, 8500 Kortrijk
Voor wie:     dansers tussen 14-30 jaar volgens niveau
Prijs:            € 30 (voor 2 workshops van 2u)

Meer info en inschrijven via www.passerellevzw.be

4. Gnosis & WAAR in double bill te Ronse en Ninove


  
Gnosis                                                                    WAAR

Op vrijdag 17/02 (CC De Ververij Ronse) en zaterdag 08/04 (CC De Plomblom Ninove) presenteert Passerelle de double bill Gnosis en WAAR.

In Gnosis zoomt de Italiaanse choreograaf Vincenzo Carta in en uit op de groep dansers in een matrixachtige compositie. De voorstelling WAAR van Pol Coussement brengt een intimistische commentaar op onze perceptie. Mis deze kans niet om twee intrigerende producties bij te wonen!

5. Een terugblik naar …
 
  
Dominodans Oostende                                          workshop AH/HA Waregem

Dominodans @ CC De Grote Post Oostende – Begin januari gingen coaches Valentine Galeyn en Rien Bauwens aan de slag met een aantal jonge dansers in CC De Grote Post in het kader van het project Dominodans. Vele ouders en vrienden waren erbij en dolenthousiast over het resultaat.

AH/HA met Lucius Fromm, danser in de voorstelling AH/HA van choreografe Lisbeth Gruwez, begeleidde op woensdag 11 januari een workshop in het kader van hun voorstelling. We blikken met een glimlach terug op een geslaagde workshop . Met dank aan Luc Depreitere voor de mooie foto's.

neen