nieuwsbrief januari 2019

Printvriendelijke versie

1. Passerelle ontrolt haar OKAN-expertise in Genk, Leuven, Menen, Oostende, …
2. Danskampen in Gent, Heule, Roeselare en 12 andere steden
3. Passerelle brengt avondvullende voorstelling @ De Spil (Roeselare)
4. Passerelle als good practice @ UGent

______________________________________________________________________

1. Passerelle ontrolt haar OKAN-expertise

 


Dit jaar gaat Passerelle aan de slag met OKAN leerlingen in Genk, Leuven, Menen, Oostende, Roeselare en Sint-Niklaas. OKAN staat voor OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers.

Op zowat alle plekken zijn we al van start gegaan en ligt de artistieke begeleiding in handen van o.a. Rien Bauwens, Pol Coussement, Yentl De Werdt, Darline Deprez, Jamal Kazza, Valentine Galeyn, Lise Surmont en Darryl Woods.

Jozefien Uittenhove (publiekswerker De Grote Post, Oostende) gaf vorig jaar in deze korte beeldimpressie volgende wens mee: Ik hoop dat mensen inzien hoe belangrijk het is voor deze jongeren dat zij een podium krijgen. Hoe belangrijk het is dat zij hun talenten samen kunnen ontwikkelen en dat dan kunnen tonen aan de mensen.


2. Danskampen in Gent, Heule, Roeselare en 12 andere steden

Tijdens de krokusvakantie organiseert Passerelle ism IdeeKids danskampen voor kinderen van 1ste tem 6de leerjaar In Gent, Heule en Roeselare. Later op het jaar volgen Antwerpen, Hoboken, Mechelen, Lier, Grimbergen, Leuven, Hasselt, Genk, Ieper, Kortrijk en Deerlijk.

Rode draad en thema van deze danskampen is Krijtlijnen. Dansen we netjes in de pas of kleuren we buiten de lijntjes ? Onze coaches begeleiden de kinderen en dagen hen uit om zelf bewegingen te maken. Samen met de coaches werken de kids op verrassende moves, decor en soundscape. Orgelpunt van het danskamp is een straf toonmoment over de (krijt)schreef!

Meer info en inschrijven: IdeeKids


3. Passerelle brengt avondvullende voorstelling @ De Spil (Roeselare)

 

Wie ooit het fysiek indrukwekkende Holding Space van Judith Clijsters en het beklijvend United to Forget van Sarah Bostoen miste krijgt een unieke kans om dit mee te pikken @ cultuurcentrum De Spil in Roeselare op vrijdag 1 maart 2019

Bij wijze van smaakmaker hierbij beide trailers; Holding Space & United to Forget

Meer info en tickets op www.despil.be4. Passerelle als good practice @ UGent

Op uitnodiging  van Prof. dr. Pascal Delheye /UGent-Leerstoel Frans Verheeke geeft o.a. Pol Coussement een toelichting hoe Passerelle met maatschappelijk kwetsbare jongeren aan de slag gaat.

De Leerstoel focust op participatie in de sport maar kijkt graag over de schotten heen hoe dit in andere domeinen wordt aangepakt.

Uitnodiging Meeting #2 UGent-Leerstoel Frans Verheeke - De Toekomst van de Sport - 4 februari 2019, 19u30 - Het Pand, Gent
Inkom gratis, doch vooraf registreren www.detoekomstvandesport.be

neen