nieuwsbrief januari 2020

Printvriendelijke versie

Passerelle bestaat 15 jaar!
En dat vieren we met een double bill die illustreert waar Passerelle vandaag voor staat.
De double bill ALSTUBLIEFT! & T' ES MOINS is te zien op vrijdag 21 en zaterdag 22 februari 2020 om 20u en op zondag 23 februari om 15u, in Budascoop Kortrijk.

Passerelle is de voorbije vijftien jaar uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie voor danseducatie in  Vlaanderen.

Vandaag – in 2020 - heeft Passerelle:

    - Een werking met 120 initiatieven per jaar doorheen Vlaanderen, met 30 verschillende choreografen;
   - naast haar uitvalsbasis op de BUDAsite in Kortrijk ook een vaste stek bij C-Mine Genk;
   - een grote expertise in het opzetten van dansprojecten met maatschappelijk kwetsbare jongeren;
   - een internationale uitstraling en samenwerkingen over de grens.

Voldoende redenen dus om het glas te heffen en een feestje te bouwen!

Tickets: VVK € 8 / ADD € 10 via UiT in Kortrijk 056 23 98 55

Programma Double Bill

T’es Moins  (Miroir D’Eux)
Pol Coussement kwam 8 jaar geleden via een Europees programma in contact met een basisschool uit Roubaix. De samenwerking met leerkracht Magalie Mattana was uitzonderlijk en resulteerde twee jaar geleden in de opstart van een compagnie voor jongeren uit de wijk, Miroir D’Eux. Met de steun van Le Gymnase | Centre National de Développement Chorégraphique maakte Miroir D’Eux de voorstelling T’es Moins.

13 jongeren tussen 12 en 18 staan op het podium. 18 maanden terug hadden zij geen tot amper toegang tot cultuur, laat staan een podium voor een eigen creatie. Op 21, 22 & 23 februari palmen zij het podium van de Budascoop in met T’es Moins, een voorstelling die je niet vlug zal vergeten.

Met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling         

Alstublieft!  (Passerelle)

Alstublieft! is de verdere uitpuring van het succesvolle A Vos Souhaits waarin drie dansers een clash aangaan met de overweldigende muziek van Rameau in een uitvoering van Teodor Currentzis.

Bérengère Bodin (o.a. les Ballets C de la B) tekende voor choreografie en liet zich hiervoor bij staan door o.a. Steven Prengels en Lenneke Rasschaert. Ook Alain Platel woonde tijdens de creatie van Alstublieft! een repetitie bij in de BUDAtoren.

neen