nieuwsbrief juli 2017

Printvriendelijke versie

1. Dansworkshops: Kies & Mix - Diep in de Zee
2. Passerelle thuis op festivals
3. Passerelle presenteert internationaal

_____________________________________________________________________

1. Dansworkshops: Kies & Mix - Diep in de Zee

Kies & Mix is een dansstage waarin de danser met ervaring zelf een programma op maat samen stelt. De line-up van coaches is indrukwekkend: Anke Clinck, Judith Clijsters, Bernadette De Deygere, Darline Deprez en Lowie Deseyne. De workshops lopen telkens over drie dagen en vinden plaats in de laatste twee weken van augustus. Stel zelf je programma samen!
Wanneer: 21-22-23 en 28-29-30 augustus
Waar: Groeningeheem, Passionistenlaan 1A, Kortrijk
Meer info en inschrijven, klik hier.

 


Kinderen tussen 6 en 12 jaar verdiepen zich in groepjes op leeftijd rond het thema Diep in de Zee. We dompelen ons onder bij clownvissen, haaien en zeemeerminnen en maken verrassende linken en straffe beelden. Na een intensief dansbad presenteren we het geleverde werk ‘on stage’ in de BUDASCOOP.

Wanneer:  21 t.e.m. 25 augustus, telkens van 9:00-16:00
Waar: Budatoren, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Meer info en inschrijven via deze link

 

 

2. Passerelle thuis op festivals

 
   
WeAllGo Revisited                                       Re:Rosas danst Rosas                               WeCanBeHeroes

Pol Coussement cureerde het Saltofestival te Menen. Bewegen en participeren waren de richtlijnen en de thema’s voor het festival. In totaal stonden er een 30-tal acts op het programma waarvoor Passerelle bij enkele acts een bijdrage leverde. Klik hier voor een kleine impressie.
 

   

Evenzeer opgemerkt was Passerelle’s passage tijdens de Sinksenfeesten waarbij Passerelle ism de Oostenrijkse Cie. Willie Dorner en de Kortrijkse turnvereniging heel fysiek de ruimte in nam met hun Bodies in Urban Spaces. Check onze facebookpagina voor meer foto's.

 

3. Passerelle presenteert internationaal

What's your move was een internationale conferentie rond danseducatie georganiseerd door The Royal Conservatoire of Scotland en Scottish Youth Dance in Glasgow. Pol Coussement was er gastspreker om de werking van Passerelle, in het bijzondere deze met maatschappelijk kwestbare jongeren, toe te lichten.


DNeye (RBX) was het Franse luik van een grensoverschrijdend project tussen école Jules Michelet (Roubaix) en De Levensboom (Marke). In juni logeerden de leerlingen van het vijfde leerjaar van De Levensboom voor twee dagen bij hun Franse correspondenten. Op 17 juni presenteerden de leerlingen van de klas CM2 van lerares Magalie Choijnicki-Mattana hun DNeye (RBX).

 

Met deze prachtige video-impressie sluiten we deze nieuwsbrief af en wensen we jullie een fijne vakantie!

neen