Nieuwsbrief juli 2019

Printvriendelijke versie

1. Dans deze zomer in de vijf provincies
2. BUDAtoren ingepalmd
3. Noteer double bill Judith Clijsters en Peter Savel
4. Bekijk pakkende video-impressie als uitsmijter

________________________________________________________________________

1. Dans deze zomer in de vijf provincies

    
De wereld van de Snoepbaron - Waregem      
Krijtlijnen - Ieper

Afgelopen weken pakte Passerelle reeds uit met danskampen in Antwerpen, Gent, Ieper en Waregem. De komende weken volgen nog Grimbergen, Genk, Lier, Hasselt, Poperinge, Ronse en Kortrijk.
Klik op de desbetreffende stad voor meer info.

2. BUDAtoren ingepalmd

Eind augustus palmt Passerelle de BUDAtoren in. The HipHopTower is een mooie samenwerking met De Stroate en resulteerde in een indrukwekkende line-up van workshops, toonmomenten en battles. Wie Hip Hop ademt of danst zakt tussen 19 & 23 augustus best af naar de BUDAtoren.

The Place To Be met dank aan Stad Kortrijk voor de steun.

Van 25 tem 30 augustus zetten we de BUDAtoren ondersteboven met kids van 7 tot 14 jaar.
In 4 studio’s gaan danscoaches per leeftijdsgroep aan de slag rond het thema Averechts of Ondersteboven. Het hard labeur van één week werken rond dit thema wordt op de laatste dag getoond op het podium van de BUDASCOOP. Misschien is het publiek wel ondersteboven van hun averechtse hersenkronkels.
Wie weet!


3. Noteer double bill Judith Clijsters en Peter Savel

Noteer voor het najaar 2019 met stip in je agenda de nieuwe double bill van Passerelle met jonge beloftevolle choreografen Judith Clijsters en Peter Savel.

  
                           
Judith creëert deze zomer met 5 dansers I Still Remain in C-Mine Genk. Peter Savel maakt Thinking Dance met 6 jonge dansers in de BUDAtoren in Kortrijk. Veelbelovend!!!

Te zien op:
7, 8, 9 november 2019 @ BUDASCOOP Kortrijk en 24 november 2019 @ C-Mine Genk

4. Bekijk pakkende video-impressie als uitsmijter

  

Passerelle begeleidde dit jaar OKAN-projecten in Menen, Roeselare, Oostende, Leuven  en Genk. OKAN staat voor OnthaalKlassen voor Anderstalige Nieuwkomers. Het gaat hier om jongeren tussen 12 en 18 jaar die in Vlaanderen arriveren en het Nederlands niet beheersen. Deze groep is heel divers. Keer op keer grijpen deze jongeren tijdens zo'n project hun kans en grijpen ze in het toonmoment ook naar de keel van het publiek. Allesbehalve agressief, maar kwetsbaar, authentiek en straf.

We sluiten dit voorjaar af met een mooie video-impressie van Fjodor Schafranski van het Genkse OKAN-project COEUR-AGE. Artistieke begeleiders van dienst waren Yentl De Werdt en Kamal Jazza.

Fijne zomer en tot nog.

Het Passerelle team

neen