nieuwsbrief juni 2014

Printvriendelijke versie

1. BeleefDe Begijntjes.
2. Passerelle pakt BUDA-eiland in met 5 zomerateliers in één week
.
3. Pakkende audio-reportage van Grenzeloos door Michaël Janart.
4. IdentityKid grensoverschrijdend in menig opzicht.

______________________________________________________________________________

1. BeleefDe Begijntjes

Niet dat we twijfelen dat de begijnen beleefd waren, maar Kortrijk heropent de gerestaureerde Sint Annazaal van het Begijnhof en richt er een belevingscentrum in.

Passerelle zet hard in op beleving en laat zich samen met Bernadette de Deygere en kinderen tussen 10 en 12 jaar inspireren door de strikte richtlijnen waaraan de begijntjes zich hielden. Wees gerust dat we dit eigenwijs doch beleefd herinkleuren.
 
De toonmomenten van BeleefDe Begijntjes gaan door tijdens het openingsweekend van het nieuwe belevingscentrum in Sint-Annazaal, Begijnhof Kortrijk op vrijdag 4 juli tussen 16 en 18 uur en zaterdag 5 juli tussen 14 en 16 uur.


2. Passerelle pakt BUDA-eiland in met 5 zomerateliers in één week

Van 18 t.e.m. 22 augustus 2014 pakt Passerelle het BUDA-eiland in en uit met 5 verschillende dansateliers voor kinderen van jongeren van 6 t.e.m. 30 jaar.

Voor de kinderen van 6 tot 13 jaar worden de groepen ingedeeld per leeftijd en wordt er gewerkt rond de heel rekbare titel Stel Dat.

Met Stel Dat spreken we graag de fantasie en inspiratie aan van de kinderen die we omringen met straffe begeleiders als Lot Jansen, Anne-Lore Baeckeland, Bernadette De Deygere en Darline Deprez.

Voor meer info en inschrijvingen, klik hier.
 

Voor jongeren van 14 tot 30 jaar met danservaring pakt Passerelle uit met DansenDansen en Dafne Maes.

Ook hier wordt er geen technische dansles gegeven. De workshop vertrekt van uit het kunnen van de deelnemers en via inspirerende improvisatietechnieken creëren de dansers mee aan het eindproduct. Een fijne en leerrijke ervaring.

Voor meer info en inschrijvingen, klik hier.
 

Straf aan dit verhaal is dat Passerelle 5 parallelle workshops organiseert in één week. De BUDA-site wordt dus eventjes helemaal dansant ingenomen door talrijk jong geweld. Deze dansweek wordt afgesloten met een toonmoment in de grote zaal van BUDASCOOP.


3. Pakkende audio-reportage van Grenzeloos door Michaël Janart

   

Michaël Janart,
radio 2 journalist, volgde de repetities van het OKAN-project Grenzeloos en maakte er een pakkende audio-reportage van.

Geluidsopnames en interviews geven perfect de sfeer, aanpak en visie van het project weer. Geïllustreerd met mooie foto’s van huisfotograaf, Luc Depreitere, levert Michaël Janart hier een prachtig verslag af.

Klik hier voor het audioverslag met sfeerbeelden.


4. IdentityKid grensoverschrijdend in menig opzicht

   

IdentityKiD is een beproefd uitgangspunt waarmee Passerelle dansperformances opzet met jongeren vertrekkend uit hun eigen zijn. Welke zaken drijft hen, waarvan dromen ze en naar wie kijken ze op ?

Pol Coussement ging parallel aan de slag met leerlingen uit de Damiaanschool (Kortrijk) en école Jules Michelet (Roubaix). Een fijne en levende blog geeft een mooi relaas van het project. Leerlingen uit école Jules Michelet plaatsten zelfs enkele commentaren na de voorstelling op de blog.

   

Dat deze IdentityKiD in menig opzicht grensoverschrijdend werkt blijkt alvast uit de volgende quotes.
 

"J'aime vraiment présenter nos camarades ainsi, en plus ça nous rend unique, nous seuls étions au courant de ces révélations, j'ai aimé ce début"
Abdelkader

 

"C'était très bien, c'était différent, pour nous le projet a changé notre vie, je pense que pour eux aussi. Danser à un moment ensemble c'est magique et ça ça ne s'oublie pas jamais !!"
Mayssa (ex-leerling en deelnemer aan het project BeestigGoed)

 

neen