nieuwsbrief juni 2019

Printvriendelijke versie

1. Passerelle in Museum Dr Guislain met een prangende video-installatie
2. Première T’es Moins getuigt van sociaal en artistiek engagement
3. Dansatelier voor jong dansgeweld op het podium van de Genkse schouwburg
4. BUDAtoren wordt voor één week The HiphopTower
5. Zomerkampen waar creativiteit, prikkeling en beleving centraal staan

___________________________________________________________

1. Passerelle in Museum Dr Guislain met een prangende video-installatie

Donderdag aanstaande opent de tentoonstelling Bloedtest in het Museum Dr Guislain. Passerelle tekent hierop present met de video-installatie D-Effect - I just came to look at the garden van choreografe Lisi Estaras  en videast Francis Vanhoutte.

Deze video-installatie is een adaptatie van het succesvolle D-EFFECT met 5 jonge dansers waaronder twee met het syndroom van Down en contrabassist ‘on stage’.
Vernissage op 20/06/19 om 20u - gratis
De tentoonstelling loopt tot  20/10/2019 - € 8
Bloedtest is een productie van Wit.h ism Museum Dr Guislain en een indrukwekkende line-up van artiesten en organisaties.

 


2. Première T’es Moins getuigt van sociaal en artistiek engagement

 
    
T’es Moins wordt voor het eerst getoond ‘on stage’. T’es Moins is een productie van Miroir D’Eux (Pol Coussement & Magalie Mattana) met 12 jongeren tussen 11 en 18 jaar.

Eén jaar lang werkten Magalie en Pol, mede met de steun van Le Gymnase | CDCN, met hen. Op 28 en 29 juni neemt T’es Moins het podium van Le Gymnase in. En hoe ? Een absolute aanrader.

Miroir D’Eux is ontstaan uit een intense samenwerking tussen Passerelle en een school in Roubaix. Deze school ligt in een maatschappelijk kwetsbare buurt waar heel wat jongeren amper of geen kansen tot cultuurparticipatie krijgen. Op vraag van de jongeren startten Magalie en Pol met Miroir D’Eux. Een schoolvoorbeeld van verankering en duurzaam werken met zowel sociaal als artistiek engagement.


28 juni of 29 juni @ Le Gymnase, Roubaix
Inkom gratis

Reserveren (via mail) noodzakelijk wegens beperkte zitjes: reservationmiroir2@gmail.com

 


3. Dansatelier voor jong dansgeweld op het podium van de Genkse schouwburg

Je bent tussen de 10 en 12 jaar. Je krijgt het podium van de Stadsschouwburg Genk, een muzikant en een fantastische coach/choreograaf. Op 5 dagen tijd maak je een toonmoment ‘on stage’, met live muziek en krachtige bewegingen in een speels jasje. Coach/choreograaf Sarah Leenders begeleidt jullie naar het toonmoment op 19 juli om 16u30!  Wie gaat er de uitdaging aan ?

Geïnspireerd op het project Rhythm Got Girls van Judith Clijsters.

Wanneer: 15 tem 19 juli , telkens van 9u-16u30
Waar: Stadsschouwburg, Genk
Doelgroep: 10-12 jarigen, met danservaring of een gezonde portie podium-lef!

Prijs: € 120
Inschrijven via info@passerellevzw.be

 


4. BUDAtoren wordt voor één week Thé HiphopTower

In samenwerking met DeStroate organiseert Passerelle van maandag 19 tem zaterdag 24 augustus 2019 ‘The Hiphoptower’. Een week lang kan je verschillende workshops (graffiti, breakdance, popping, house, hiphop en beatbox) volgen die werken naar toonmomenten toe.

Elke avond zijn er masterclasses met straf volk uit de hiphopscène. Download de brochure voor het uitgebreide en indrukwekkende programma. Misschien treffen we elkaar in een workshop, een battle, het meeting point of op één van de toomomenten.

Inschrijven voor één of meerdere masterclasses of workshopreeksen via deze link: https://www.ledenbeheer.be/public/120989


5. Zomerkampen waar creativiteit, prikkeling en beleving centraal staan

 
        
Passerelle begeleidt deze zomer danskampen in Waregem, Antwerpen, Ieper, Hoboken, Gent, Ronse, Kortrijk, Grimbergen, Lier, Hasselt en Poperinge.

Bij deze danskampen staan creativiteit, prikkeling en beleving van de kinderen centraal. Er wordt gewerkt rond een thema en de kinderen nemen onder deskundige begeleiding deel aan het maken van een toonmoment.

Check onze kalender via onderstaande linken voor meer info:

De Wereld van de Snoepbaron - Waregem en Ronse
Krijtlijnen - Antwerpen, Ieper, Gent, Kortrijk, Grimbergen, Lier, Hasselt en Genk
WhatsUp#Digidans - Ronse
Op stap in de jungle - Ronse
Heldenmoed - Poperinge
Averechts of Ondersteboven - Kortrijk

neen