nieuwsbrief maart 2014

Printvriendelijke versie

1. Passerelle zoekt polyvalente beleidsmedewerker
2. Passerelle improviseert in Kunstacademie Zaventem
3. Kinderen openen Spinrag met performance op straat
4. Workshop met Alexander Vantournhout
5. Oproep om te DansenDansen met Dafne Maes

________________________________________

Passerelle heeft een bewogen krokusvakantie achter de rug met tal van inspirerende danssessies en -workshops. Verderop deze mail lees je hierover meer maar eerst even aandacht voor onze oproep.

1. Passerelle zoekt polyvalente beleidsmedewerker

Passerelle zoekt ter uitbreiding van haar dynamisch team een polyvalente beleidsmedewerker om alle sessies, projecten en trajecten mee in goede banen te leiden. Wie meer wenst te weten omtrent de jobinhoud klikt op deze link. Wij rekenen alvast op een straffe collega.
 
2. Passerelle improviseert in Kunstacademie Zaventem

   

De Kunstacademie van Zaventem organiseerde een tweedaagse rond improvisatie. Voor de discipline dans deed de Kunstacademie beroep op Passerelle. Pol Coussement gaf er diverse workshops voor jongeren met én zonder danservaring. De sessies vertrokken vanuit een tekst of een concept en de uitkomst werd improviserend bepaald. Inspirerend was het alvast.

Voor een mooie beeldimpressie van deze workshops, klik hier of check onze website.
 
3. Kinderen openen Spinrag met performance op straat
 
Spinrag is hét kindermuzefestival in Kortrijk met unieke voorstellingen, bijzondere vakantieateliers, tentoonstellingen, originele films, pittige acts, verrassende installaties, … . Tijdens de krokusvakantie weefde Spinrag een week lang een heerlijk kunstenweb in Kortrijk voor alle kinderen.

    

Passerelle werd ingeschakeld voor de opening van het festival en ging aan de slag met verschillende groepen kinderen om verrassende performances neer te zetten in de publieke ruimte. Thema van deze spinrag was TEXTUUR en daarom stonden de performances dus in het teken van textiel.
 
Er werd gezocht naar een rode draad of een stuk stof om hiermee creatief aan de slag te gaan. Een stoet van toeschouwers werd via een vooraf uitgestippeld parcours van het BUDA eiland naar de Schouwburg geloodst, waar Spinrag officieel werd geopend door de schepen van Cultuur.
 
   

Aan draden genoeg bij de SchRikGodinnen die spinnen, weven en knippen. Leen Dewilde, choreografe van dienst, werkte tijdens de krokusvakantie een week lang met kinderen van 6-8 jaar. Dit atelier werd afgesloten met een mooi toonmoment over een zeskoppige godin, monsters, vreemde ballerina's en heel veel draad.

Een mooi beeldverslag van De Schrikgodinnnen vind je op onze facebookpagina en website.
 
4. Workshop met Alexander Vantournhout

   
 
Alexander Vantournhout is een danser/choreograaf waar Passerelle wel een boontje voor heeft. Alexander studeerde aan de dansschool P.A.R.T.S (art.leiding A.T. De Keersmaeker). Naast optreden, geeft Alexander regelmatig dansles in Fontys (Tilburg), en circusschool ESAC (Brussel). 

CC De Schakel in Waregem programmeerde de voorstelling Caprices van Alexander Vantournhout, een mengeling van dans en circus op muziek van Salvatore Sciarrino. In samenwerking met Passerelle werd daar de dag voor de voorstelling een workshop aan gekoppeld. Interessant aan dit concept is dat de deelnemers inzicht krijgen in de bewegingstaal en werkwijze van een choreograaf en dit dan herkennen in de voorstelling. Het werd een leuke workshop met speelse partner-duo oefeningen en bewustwording van reflexen, gewoontes en bewegingspatronen.

Voor meer info en foto's, klik hier.
 
5. Oproep om te DansenDansen met Dafne Maes

   
 
Passerelle organiseert samen met Dafne Maes het project DansenDansen voor jonge dansers met ervaring. Met jong bedoelen we 14 tot 30 jaar. Ervaring betekent het hebben van enige dansachtergrond en de bereidheid om hiermee creatief te willen experimenteren.

DansenDansen was aanvankelijk een concept waarmee Dafne Maes aan de slag ging met dansers zonder ervaring. Ondertussen weet Dafne dat DansenDansen ook heel boeiend kan zijn voor dansers met ervaring en wil ze dit graag verder uitwerken.

Passerelle steunt Dafne Maes in dit experiment en reserveert hiervoor een volle week het podium van de BUDASCOOP, van 18 t.e.m. 22 augustus. Wie goesting heeft om hieraan deel te nemen (€85) mailt naar info@passerellevzw.be.Twijfelaars en afwezigen hebben ongelijk om deze toffe workshop naast zich neer te leggen. Doen!

Voor meer info en foto's, klik hier.

neen