nieuwsbrief maart 2015

Printvriendelijke versie

Passerelle opent een lente-offensief met straffe workshops en toonmomenten:
 
1. Dans.art Deluxe met les ballets C de la B
2. Passerelle terug in zee met de OKAN-klassen van Kortrijk.
3. Stralende Sun, Sun, Sun in atelier-versie
4. WhatsUp #DigiDans?!
5. Straffe politieke argumenten VOOR danseducatie
_____________________________________________________________________________

1. Dans.art Deluxe met les ballets C de la B

Dans.art DeLuxe is een dansworkshop met net dat extraatje meer. Zo pik je naast 2 workshops met dansers van les ballets C de la B (Alain Platel) de documentaire van C(h)oeurs mee in de BUDASCOOP én een gesprek met Myriam Vancraeynest en Caroline Taeckens, die getuigen hoe zijn betrokken werden bij de creatie van C(h)oeurs.

Datum: zaterdag 25 april 2015 van 13:30 tot 17:30 
Coaches: Quan Bui Ngoc en Nicolas Vladyslav
Locatie: Budatoren & Budascoop Kortrijk
Doelgroep: dansers met ervaring
Tickets: € 23 (inclusief maaltijd en documentaire) via Uit in Kortrijk 056 23 98 55 of www.schouwburgkortrijk.be
Het deelnemersaantal is beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap!
 


2. Passerelle terug in zee met de OKAN-klassen van Kortrijk.

OKAN staat voor Onthaalklassen voor Anderstalige Nieuwkomers waarin jongeren (12-18j.) die het Nederlands niet begrijpen en spreken een jaar les krijgen. Op die manier leren ze de taal en onze cultuur. Vorig jaar realiseerde Passerelle met de klassen 2014-2015 het mooie Grenzeloos.

Stad Kortrijk vroeg Passerelle om dit jaar opnieuw in zee te gaan met de nieuwe OKANNERS.

Het OKAN-project staat voor een kennismaking met cultuur met zowel de kleine c als de grote C en een kennismaking met een groep fijne mensen met heel wat in hun mars.

Dit jaar wordt de realisatie van grote Leie-werken feestelijk ingehuldigd. Water is hierbij een inspiratiebron en algauw kwamen we tot de woordspeling à quoi als titel.
 
 

 

 3. Stralende Sun, Sun, Sun in atelier-versie

Sun, Sun, Sun is een choreografie van de Duitse choreografe Vera Tussing in samenwerking met Passerelle.

Ines Vandenbroucke danste in deze productie en neemt Sun, Sun, Sun onder handen in de atelier-werking van Passerelle.

 
Het atelier staat voor kansen geven aan een amateurdanser om een creatie te herwerken naar eigen goeddunken met een groep andere amateurdansers. Ines kan hierin het bewegingsmateriaal veranderen, de muziekkeuze aanpassen, het lichtplan omgooien of experimenteren met alle ingrediënten van de creatie. Tijdens het proces nodigen we Vera uit om het afgelegde traject en de gemaakte keuzes te bespreken.

 
Onder het motto 1 + 1 is meer dan 2 presenteren we het toonmoment van het atelier Sun, Sun, Sun voor het toonmoment ’à quoi’. Een in menig opzicht diverse ‘double bill’ dus!

Toonmoment atelier Sun,Sun,Sun & A Quoi!
Datum: donderdag 2 april om 19u
Locatie: Budascoop, Kapucijnenstraat 10, Kortrijk
Gratis
!
 


4. WhatsUp #DigiDans?!

Passerelle organiseert ism Sportdienst Kortrijk het dansproject WhatsUp#DiGiDans?! Tijdens dit project laten we ons inspireren door de digitale wereld van facebook, youtube, chat twitter….

Wanneer: Van 13 tem 17 april 2015 telkens van 9:00-16:00
Waar: Tacktoren, studio 2, Korte Kapucijnenstraat z/n, Kortrijk
Doelgroep: 10-12 jarigen
Coach: Morgane Van Weyenbergh
Prijs: € 110
Inschrijven via Sportdienst Kortrijk op 056 27 80 00


5. Straffe politieke argumenten VOOR danseducatie

Voor het derde jaar op rij werkt Passerelle parallel in Kortrijk en Roubaix samen met een school rond een bepaald thema. Frontières gaat over fysieke en mentale grenzen die we willen/moeten/durven nemen.
Klik op de foto hiernaast voor een korte video-compilatie.


Le Gymnase (Centre de Développement Chorégraphique/Roubaix) programmeerde het project als voorstelling in het kinderdansfestival, Les Petits Pas. Een hele eer om met een dansparticipatief project naast professionele podiumproducties te mogen staan.

Volgens Céline Bréant artistiek directeur van Le Gymnase is Frontières een voorbeeld van hoe danseducatie met een verankering in de buurt zou moeten zijn. De schepen van cultuur van Roubaix ging in zijn blog nog wat verder:
 

Je recommande donc vivement à ceux qui considèrent qu’on dépense trop pour la culture à Roubaix et au Gymnase ou en danse contemporaine en particulier de se remémorer ces mots des élèves… : ‘pendant ces 2 mois, on a franchi pleins de frontières et la première c’est celle des a priori’
Je n’ai pour ma part pas trouvé meilleure expression de la nécessité d’avoir une politique culturelle dans notre ville, ni meilleure motivation pour continuer à la développer…
neen