nieuwsbrief maart 2016

Printvriendelijke versie

1. Verrassende double bill met diversiteit troef
2. Passerelle op de planken in CC Beveren op 19 maart
3. Hartverwarmende & inspirerende reflecties met Miroir
4. Diep in de Zee in CC Wevelgem
5. Oproep: Passerelle zoekt Helden

_____________________________________________________________________

1. Verrassende double bill met diversiteit troef

Voor het derde jaar op rij tekent Passerelle voor de artistieke invulling van het theaterproject voor OKAN in Kortrijk. OKAN staat voor OnthaalKlassen voor Anderstalige Nieuwkomers.

   

Na een proefsessie, het bijwonen van een voorstelling en 8 repetities brengen zij hun toonmoment Ver Van in BUDASCOOP.  De verwachtingen na het fantastische 'à quoi' zijn hooggespannen. Aan u, publiek, om te oordelen of de verwachtingen worden ingelost.

Net als vorig jaar koppelt Passerelle hieraan een toonmoment van het dansatelier Gnosis. Sofie Nuyttens danste ooit in het magische Gnosis van de Italiaanse choreograaf Vincenzo Carta. Wij noemen het onze MATRIX-geïnspireerde choreografie voor 4 dansers.

   
   Gnosis - Vincenzo Carta                                      repetitiefoto atelier Gnosis

In een atelier gaat een danser uit de originele dans aan de slag met nieuwe dansers en maakt zij haar eigen interpretatie. Benieuwd wat Sofie uitwerkte met het concept - en jawel – 9 dansers.

Beide toonmomenten worden gepresenteerd in één double bill en zorgen voor een geslaagde mix en straffe staalkaart voor wat Passerelle met danseducatie realiseren kan.
 

Wanneer: donderdag 10 maart 2016 om 19uur
Waar: Budascoop, Kapucijnenstraat 10, Kortrijk
Inkom gratis, reserveren vereist.
Meer info en inschrijvingen: Directie Welzijn, 056/27.72.74 of welzijnsdienst@kortrijk.be

 
 
2. Passerelle op de planken in CC Beveren op 19 maart

 

No Man's Land                                                             Castle in the Air

No Man’s Land (Quan Bui Ngoc) & Castle in the Air (Stanislav Dobak/Jamie Lee) is een boeiende double bill van drie jonge beloftevolle makers met een achtergrond in o.a. les ballets C de la B, Rosas en HetPaleis. Passerelle ging vorig jaar in zee met hen en leverde deze knappe voorstelling af.

Wanneer: zaterdag 19 maart 2016 om 20u
Waar: Beveren - CC Ter Vesten
Info en tickets: CC Ter Vesten - tickets.tervesten@beveren.be

 
 
3. Hartverwarmende & inspirerende reflecties met Miroir
 
Voor het vierde jaar op rij  werkte Passerelle samen met école Jules Michelet en Le Gymnase in Roubaix en bewijst dat een duurzame werking vruchten afwerpt.

Wat startte als een bescheiden grensoverschrijdend uitwisselingsproject in het kader van Transdanse (2013) groeide uit tot heel wat meer.
 
 

In 2016 stond het project Miroir als volwaardige voorstelling in het programma van het kinderdansfestival, Les Petits Pas. De kinderen waren de ambassadeurs van het festival en hun Brigade stelde elke voorstelling voor en zij organiseerden ook de nabeschouwingen met de choreografen.

En of dat nog niet genoeg is, maakten de leerlingen ook een documentaire waarin zij choreografen, professionals, ouders en leerlingen interviewden. We herkennen o.a. Jan Martens, Aimar Pérez Gali en Alexander Vantournhout.

  
 
Beide filmpjes zijn hartverwarmend, inspirerend en overweldigend. Klink op de link en reflecteer mee met Miroir.


4. Diep in de Zee in CC Wevelgem

  

Tijdens de krokusvakantie organiseerde  CC Wevelgem ism Passerelle het dansproject Diep in de zee. Een week lang was het podium van De Guldenberg hun poel en doken ze onder in de poëzie van de wondere wereld van de diepe zee. Morgane Van Weyenbergh was choreograaf van dienst en leverde samen met de kinderen een nieuwsoortig en oogverblindend waterballet af.

Meer foto's op onze facebookpagina en klik hier voor een korte video-impressie
 
 
5. Oproep: Passerelle zoekt Helden
 
De Sinksenfeesten zijn in Kortrijk wat de Gentse Feesten voor Gent zijn. Op de Sinkenfeesten gaat Passerelle in zee met het Franse Groupe en Fonction voor een performance om U tegen te zeggen.
 
Dertig microfoons staan opgesteld. Performers verzamelen rond de microfoons en gooien zich. Ze playbacken herkenbare popsongs ! Deze 'helden voor één dag' doen alsof ze zingen, ze beleven de songs. Elk op hun manier, ingetogen of net heel open, zelfzeker of breekbaar. Ze zijn niet op zoek naar 'imago', maar blijven dicht bij wie ze zelf zijn.

We can be heroes is niet bedoeld als imitatie of parodie, maar eist van elke vertolker om zijn eigen rol te spelen in de groep, tegelijkertijd 'samen' en 'solo'. De energie van deze groep werkt aanstekelijk en het publiek blijft niet onberoerd bij dit stukje collectieve cultuur.
 
In vier workshops sta je op scherp voor de performance van je leven! Schrijf je in voor dit geweldige project en wordt een held voor één dag!

Wanneer:  workshops op 5-6-7 en 14 mei 2016, telkens van 10-18u
Waar: Budatoren, studio 2, Korte Kapucijnenstraat, Kortrijk
Doelgroep: 12-30 jaar
Prijs: € 40 (middagmaal inbegrepen)
Meer info en inschrijven: 
info@passerellevzw.be
Voorwaarde: kunnen deelnemen aan de performance op 15 mei 2016 tijdens de Sinkenfeesten in Kortrijk!
 
Bekijk alvast enkele sfeerbeelden:
https://vimeo.com/24690225   https://vimeo.com/43570566

neen