nieuwsbrief maart 2020

Printvriendelijke versie

Passerelle bestaat 15 jaar!

  

In februari vierde Passerelle haar 15 jarig bestaan. Minister Benjamin Dalle en burgemeester Vincent Van Quickenborne feliciteerden Passerelle met het afgelegde parcours.

Wat een feestjaar ging worden met vele samenwerkingen met o.a. Danspunt, C-Mine, Concertgebouw, Stad Genk, fABULEUS, Spinrag, PIKOH Hasselt, PerPLX, Still Standing, een stadsfestival, De Grote Post, Bibliotheek Leuven, deStroate, …
staat omwille van de corona-crisis even ‘on hold’. Benieuwd wanneer we weer veilig onze vleugels kunnen uitslaan.

Tijdens de viering presenteerde Passerelle de double bill T’es Moins en Alstublieft!.  Gelaagd, divers en WAW.

We geven jullie graag de twee trailers mee en indien je zin hebt in meer, mail ons voor een linkje naar de volledige voorstelling.

Alstublieft! (2' trailer)


Alstublieft! is een clash tussen 3 dansers en de overweldigende muziek van Rameau in een uitvoering van Teodor Currentzis. Bérengère Bodin (o.a. les Ballets C de la B) tekende voor choreografie en liet zich hiervoor bijstaan door o.a. Steven Prengels en Lenneke Rasschaert.

 


T’es Moins (2' trailer)

12 jongeren uit Roubaix (FRA) tussen 12 en 21 staan op het podium. 18 maanden terug hadden zij geen tot amper toegang tot cultuur, laat staan tot een podium met een eigen creatie. Pol Coussement en Magalie Mattana maakten met hen een straffe getuigenis.
 Om onze gelaagdheid, diversiteit en spreiding van het afgelopen jaar nog even in de verf te zetten blikten we ook nog even een fotomontage op speed van 2019 in.Passerelle staat even op non-actief maar zoals de Terminator zou zeggen:
Passerelle will be back!

neen