nieuwsbrief mei 2014

Printvriendelijke versie

1. Passerelle versterkt haar ploeg.
2. Passerelle loopt school.
3. Passerelle gaat in zee met Deeltijds Kunstonderwijs Koksijde.

_______________________________________________________________________________

1. Passerelle versterkt haar ploeg
 
Passerelle zocht een beleidsmedewerker om het team kwalitatief te versterken en vond deze in de persoon van Eva Grauwels.

Ze liep school in de kunsthumaniora  van Antwerpen, danste bij danscompagnie Lune in Leuven, studeerde Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent, liep stage bij de Kopergietery en is enthousiast vrijwilliger bij Bizon vzw, waar ze kampen en weekends organiseert voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.

Een straffe madame die van vele markten thuis is. We verwelkomen haar met open armen en verwachten veel van onze nieuwe beleidsmedewerker.


2. Passerelle loopt school

Via scholen doet Passerelle op een bijzonder laagdrempelige manier aan danseducatie.  Je bereikt een volledige klas en niet iedereen heeft ooit al geproefd van hedendaagse dans.

     

Sarah Beel ging aan de slag met het eerste en tweede leerjaar van freinetschool De Torteltuin in Poperinge. De kinderen moesten kiezen tussen bepaalde objecten en aan elk object hing een verhaal met een opdracht die de kinderen dan moesten uitvoeren.

     

Darline Deprez danste in Deerlijk een hele sportdag met kinderen van het derde en vierde leerjaar. Opdrachtgever is de Sportdienst van Deerlijk die het volledige aanbod organiseert waarop alle Deerlijkse scholen intekenen en waar alle kinderen hun discipline kunnen kiezen.
 

Passerelle verzorgt reeds drie jaar op rij ons dansluik. Telkens was het een andere coach, maar iedere coach wist op een gepaste manier de kinderen creatief te ’triggeren’.
Annelies Borry- Sportdienst Deerlijk


      

Pol Coussement ging aan de slag met de leerlingen ’specialisatie dans’ van de sportschool Ter Borcht in Meulebeke. Vraag vanuit de school was om creatief aan de slag te gaan met vloerwerk, partnering en lifts.
 

3. Passerelle gaat in zee met Deeltijds Kunstonderwijs Koksijde

      

Pol Coussement begeleidde een smaaksessie met de leerlingen van de dansacademie van Koksijde. Hierin werd er gewerkt rond improvisatie, zich het materiaal eigen maken en beleving.

 

 

Het was heel leuk om onze leerlingen eens bezig te zien binnen een heel ander kader dan de alledaagse lessen. Ze zijn echt één voor één opengebloeit...
Sofie Gueye, leerkracht dans DKO Koksijde

 

 

 

neen