nieuwsbrief mei 2015

Printvriendelijke versie

1. Passerelle doet het groots

2. Passerelle waardeert het kleine

3. Passerelle deelt haar expertise rond OKAN
_____________________________________________________________________________

1. Passerelle doet het groots
 
De Grote Verleieding is een 3 maanden durend feestelijk gebeuren rond het einde van de Leie-werken in Kortrijk.
Voor het Openingsspektakel  liet men een orkest, een koor, twee fanfares met twee reuzen, een opera-zangeres, een brandende boot, een video-mapping op de Sint-Amandstoren en heel wat ’special effects’ aanrukken.
 

Ook Passerelle was van de partij. Ine Naessens en Kim Cras creëerden de dansfrases voor op de boot en langs de kade. Een bijzondere geslaagde inbreng en een WOW-ervaring voor de dansers die in dit unieke kader konden optreden voor 7.500 toeschouwers. De regionale zender WTV maakte hiervan deze mooie reportage.
 
Tevens in het kader van De Grote Verleieding is er het project Re:Rosas @ De Leie. Rosas-danseres Johanne Saunier leert je een fragment van de stoelenfrase aan uit het bekende Rosas danst Rosas. Bedoeling is om flashmob-gewijs de passanten aan de Leie te verrassen. Deelnemers vanaf 12 jaar kunnen zich hier aanmelden
 


 
Voor Danspunt begeleidde en coördineerde Pol Coussement De Uitdaging, een project waaraan 6 amateurdansgroepen uit diverse dansstijlen de opdracht kregen zich te laten inspireren door de Grote Oorlog.

Het werd een hoogstaande voorstelling en een straffe staalkaart van wat Danspunt en dansend Vlaanderen in zijn mars heeft. Een dikke proficiat aan Az-Art Dansschool (Gent), Danscompagnie Lune (Leuven), Dansschool S-pression (Meetjesland), Folklore Ensemble Gelmel (Schoten), Jescom (Leuven), Oiterpe (Gent), Urban Dance Floor (Geel)

 


2. Passerelle waardeert het kleine
 
   

Basisschool Het Open Groene uit Marke vroeg Passerelle een muzisch project op te zetten met de kinderen van het tweede en derde leerjaar. Lot Jansen ging met beide klassen aan de slag met foto's en beelden die ze tot leven brachten.
 
Pol Coussement toont komende vrijdag wat hij met het tweede leerjaar van de gemeentelijke basisschool Rode uit Meise uitwerkte rond hun jaarthema fabels. De juffen zijn alvast enthousiast en volgens hen zal het toonmoment komende vrijdag er fabelachtig uit zien. 

3. Passerelle deelt haar expertise rond OKAN

Op de Dag van de Cultuureducatie lichtte Passerelle haar ervaringen over het werken met kansengroepen toe.
 

In opdracht van de stad Kortrijk begeleidde Passerelle vorig jaar het Okanproject Grenzeloos.


Dit jaar werd Passerelle opnieuw gevraagd het Okanproject artistiek te begeleiden, wat resulteerde in het mooie à quoi. Deze keer lag de focus minder op het toonmoment maar eerder op het hele traject met een betere omkadering en het noodzakelijke voor- & natraject.
Klik op de foto voor een mooie beeldimpressie van à quoi.Deze expertise bleef dan ook niet onder de radar. De regionale zender WTV maakte een mooie reportage en organisaties als Demos, Lasso en Vlabra’ccent vroegen Passerelle of zij haar ervaringen met de OKAN-projecten wilde toelichten.


Interesse in een toelichting over het werk van Passerelle met kansengroepen ? Mail naar info@passerellevzw.be of bel 056 25 50 77

Presentatie Lasso: maandag 8 juni
Presentatie Vlabra'ccent: vrijdag 26 juni

Met dank aan Luc Depreitere voor de foto's en Cis Vanhoutte voor de video impressie.

neen