nieuwsbrief mei 2016

Printvriendelijke versie

Een nieuwsbrief met veelbelovende toonmomenten en performances, grensoverschrijdend dansgedrag en vol diversiteit.

  1. Toonmoment Miroir, Miroir, Miroir Magique van De Levensboom
  2. We Can Be Heroes op de Sinksenfeesten te Kortrijk
  3. Zomerateliers in Waregem
  4. Timezone, een project met een basisschool en een opvangcentrum
  5. Passerelle in Molenbeek

_______________________________________________________________________

1. Toonmoment Miroir, Miroir, Miroir Magique van De Levensboom

     

Zowel een Vlaamse als een Franse school lieten zich inspireren door een spiegel. Beide projecten werden begeleid door Passerelle en tijdens dit project bezochten beide scholen elkaar. Het werd in menig opzicht een rijk en grensoverschrijdend verhaal. Meer info vind je op onze website en facebook.

Komende donderdag 12 mei geeft De Levensboom uit Marke haar interpretatie van Miroir, Miroir, Miroir Magique. Nieuwsgierigen kunnen het gratis toonmoment in de BUDASCOOP, Kortrijk meepikken om 13:30 en 19:00.
 
      2. We Can Be Heroes op de Sinksenfeesten te Kortrijk

     

 
Op de Sinkenfeesten gaat Passerelle in zee met het Franse Groupe en Fonction voor een performance om U tegen te zeggen.
 
Een aantal microfoons staan willekeurig opgesteld. De performers gooien zich op de microfoons en zingen herkenbare popsongs ... helemaal playback!

Deze 'helden voor één dag' doen alsof ze zingen, ze beleven de songs. Elk op hun manier, ingetogen of net heel open, zelfverzekerd of breekbaar. We can be heroes is niet bedoeld als imitatie of parodie, maar vraagt elke vertolker om zijn eigen rol te spelen in de groep; zowel 'samen' als 'solo'. Het resultaat blaast je van je sokkel.

Kom dat zien op de Sinksenfeesten op zondag 15 mei 2016:
14u: Grote Markt, 16u30: Begijnhofpark en 19u: Sint Amandsplein
 
     3. Zomerateliers in Waregem

      

 
Bij aanvang van de zomervakantie organiseert CC De Schakel in Waregem twee dansateliers kinderen en jongeren ism Passerelle.
 
Whatsup#DigiDans?!  mikt op tieners die de digitale wereld willen gebruiken voor een dansperformance. Van selfies
tot GoPro, van streaming, real-life of opgenomen. Let’s GO.

Stel Dat nodigt kinderen uit het eerste, tweede en derde leerjaar uit om zonder limieten te fantaseren. Hoe zou het zijn indien onze trui praatte en wat zou je doen als je leefde in een wolk. We gaan uit van een veronderstelling en geven deze verbeelding vorm.
 
Voor meer info klik je op de titel van het atelier.
 
     4. Timezone, een project met een basisschool en een opvangcentrum

     
 
Faro vzw en Cera lanceerden een oproep om een cultureel initiatief op touw te zetten met een kwetsbare groep
Erfgoedcel Bie en Vormingplus MZW verzamelden twaalf organisaties uit de regio Roeselare-Kortrijk, waaronder Passerelle, rond zich voor een project met een school in Staden en het opvangcentrum in Poelkapelle.

Vanuit erfgoed kwam het thema rituelen naar voor wat bijzonder inspirerend werkt voor een dansproject met kinderen. Op de erfgoeddag presenteerden de leerlingen van het 5de & 6de leerjaar van de basisschool ’t Klavertje uit Staden samen met Passerelle een pakkende performance.

Voor meer impressies refereren graag naar facebook of de webpagina van detoekomstmakers.be

     5. Passerelle in Molenbeek

Op 22 april trok Passerelle naar Molenbeek voor een workshop met het zesde leerjaar van de Sint Martinusschool. Lot Jansen werkte hier bewust in de klas zelf, heel actief, puur lichamelijk zonder voorwerpen, zonder verhaal, zonder thema. Het was een eerste aanzet tot verplaatsing en partnerwerk. De laatste 20 min werd er creatief knip en plakwerk op het eerder materiaal toegepast en werd het eindresultaat aan de andere klassen van de school getoond.
 
Op het einde van het atelier kwam een jongen Lot zeggen dat dit de eerste keer was dat hij dansen leuk vond. Een dikke duim voor Lot.Met dank aan Luc Depreitere voor de mooie foto's.

neen