nieuwsbrief mei 2017

Printvriendelijke versie


1. Festivalkoorts stijgt bij Passerelle

Met de zomermaanden in zicht komen de straatfestivals in het vizier en ook dit jaar tekent Passerelle present.

Tijdens de Sinksenfeesten (Kortrijk) nodigt Passerelle Cie Willie Dorner uit om met Bodies in Urban Spaces de publieke ruimte bijzonder opmerkelijk in te nemen.

Wanneer       Zondag 04 juni om 14:30 en om 17:00.
Waar             Ontmoetingspunt op de Leiebrug
                      (kruising Leiestraat met Broelkaai)

 
Pol Coussement werd door het cultuurcentrum Menen gevraagd als curator voor het bewegingsluik van Salto-festival. Er wordt ingezet op participatieve projecten met o.a. Ik hou van u van de hand van Sidi Larbi Cherkaoui, een Re:Rosas op diverse locaties en een stomende WeCanBeHeroes waarvoor je alsnog met deze klik mee kan participeren.
 
Wanneer        zaterdag 8 juli 2017
Meer info       www.saltofestival.be
 


2. Apestreken in Oostende op de Dag van de Dans

 

Op 29 april was het de Dag van de Dans en organiseerde Passerelle ism De Grote Post (Oostende) een workshop met Lisi Estaras. Lisi is bij het grote publiek vooral gekend voor haar vertolkingen in menig productie van les Ballets C de la B, maar creëert de laatste jaren ook eigen werk. Monkey Mind is een voorstelling die Lisi maakte voor een groep dansers waaronder enkelen met een beperking. Het thema van de voorstelling en het bewegingsmateriaal lenen zich perfect voor een workshop. 15 kinderen kregen een wondermooie inkijk in het creatieproces van Monkey Mind. 


3. Terugblik op een ei-volle paasvakantie
       
Delta 2.0 & ZieDieMens

 
Delta 2.0                                                                ZieDieMens

Op vrijdag 7 en zondag 9 april presenteerde Passerelle een bijzonder double bill die hedendaags dans in haar verscheidenheid mooi op de kaart zet. Deze double bill presenteerde Delta 2.0, een hercreatie door Ine Naessens van het magische Delta van de Spaanse choreograaf Aimar Perez Gali en de herneming van ZieDieMens, een pakkende voorstelling van Pol Coussement met 3 mensen met jongdementie samen on stage met hun familie en enkele zorgverleners.  

Iedereen Danser

 

Achthoek, een samenwerkingsverband van 8 gemeenten in de Westhoek, wou met het intergenerationeel project Iedereen Danser jong en oud via dans dichter bij elkaar brengen.
Een mooi en authentiek beeldverslag van Lisa Tahon toont het proces en wat Iedereen Danser bij de deelnemers teweegbracht. Mooi, ontroerend mooi. Een dikke proficiat aan alle dansers en de choreografen Sarah Bostoen en Darline Deprez.

Danskamp Heldenmoed

 

Dertien lokale helden werkten rond het thema superhelden en maakten van dit kamp een geslaagde missie! Check onze facebook voor een mooie impressie van dit heldenkamp.

 
Met dank aan Luc Depreitere voor de mooie foto's.

neen