nieuwsbrief mei 2019

Printvriendelijke versie

1. Passerelle @ BOZAR : van dansprojecten naar duurzaam samenwerken
2. Video-installatie van D-EFFECT tijdens Bloedtest @ Museum dr. Guislain
3. Radio- & videobijdrage van een buitengewoon dansproject
4. Van BUDA-toren in een lijn naar Schouwburg Kortrijk
5. KRC Genk dames openen B-Classic-festival met een dans-‘battle’ in de bib

_______________________________________________________________________________________________________

1. Passerelle @ BOZAR : van dansprojecten naar duurzaam samenwerken

Op vrijdag 10 mei organiseren Lasso en BOZAR samen een meertalige inspiratiedag. Aan de hand van zes rondetafelgesprekken gaan ze dieper in op de uitwisseling tussen kunst en onderwijs. Er werd gekozen voor actuele thema’s die inspelen op wat er leeft op het snijvlak tussen kunst en onderwijs en bieden zo een gevarieerd programma aan.

Pol Coussement gaat op basis van zijn ervaringen rond het thema 'van dansprojecten naar duurzaam samenwerken' in gesprek met de deelnemers.

INSPIRATIEDAG:
UITWISSELING TUSSEN KUNST EN ONDERWIJS

Vrijdag 10 mei 2019; 09:30 – 12:30
Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel


2. Video-installatie van D-EFFECT tijdens Bloedtest @ Museum dr. Guislain

Over de gevolgen van Nip-test. Streven we naar de perfecte mens? Wie draagt hierbij de verantwoordelijkheid? Hoe omgaan met maatschappelijke druk? Mogen we aan  onze genen sleutelen of is dit een brug te ver? …

Bloedtest  is een artistiek project van Wit.h rond dit het thema. Wit.h is een sociaal-artistieke werking die het artistieke in mensen met een beperking naar boven haalt.
Wit.h slaagde erin om een indrukwekkende schare van artiesten en kunstenorganisaties in deze tentoonstelling samen te brengen.

Vorig jaar maakte Lisi Estaras het wondermooie D-EFFECT voor
1 contrabassist en 5 dansers waarvan twee met het syndroom van Down. Samen met videast Francis Vanhoutte creëert Lisi Estaras de video-installatie  D-Effect - I just came to look at the garden voor Bloedtest.

Bloedtest
Vernissage op 20/06/19 om 20u - gratis
De tentoonstelling loopt tot  20/10/2019 - € 8

Walking Opera live performances op 29/6 – 6/7 – 14/9 – 15/9 - € 16

Bloedtest @ Museum dr. Guislain, Gent

 


3. Radio- & videobijdrage van een buitengewoon dansproject

   

De Genkse Radio GRK pikte een buitengewoon dansproject met Buso De Wissel Genk op. Choreografe Sarah Leenders en leerkracht muzische vorming Tom Vienne lichten toe waarom dit project zo waardevol was. Beluister hier het interview.

Een prachtige video van Fjodor Schafranski geeft een mooi en volledig beeld van dit straf project waar Passerelle heel fier op is.


4. Van BUDA-toren in een lijn naar Kortrijkse Schouwburg

Onder het motto de BUDA-toren ontsluiten zette Passerelle i.s.m. Danspunt & Schouwburg Kortrijk  een dansproject op n.a.v. de Dag van de Dans.

De Dansketting - een initiatief van Danspunt - trok in één lijn van de BUDATOREN naar Schouwburg Kortrijk. Een mooi, ontroerend, participatief, verbindend en intergenerationeel dansproject.

Proficiat & dank aan allen die deelnamen aan de Dansketting van de BUDA-toren tot de Kortrijkse schouwburg.


5. KRC Genk dames openen B-Classic-festival met een dans-‘battle’ in de bib

    

Met Dick van der Harst (regisseur en componist) en Judith Clijsters (choreografe) wordt de chaos enigszins op afstand gehouden. Kabbelen zal het echter nooit, knallen met zekerheid.

Zo werd de opening van het B-Classic-festival aangekondigd. Met o.a. dans’batlles’ tussen de voetbaldames van KRC Genk en Kung Fu mannen uit Hasselt opende dit bijzonder muziekfestival in de Bib van Genk.

neen