nieuwsbrief november 2014

Printvriendelijke versie

1. AH/HA erlebnis op NEXT-festival
2. Dansafdeling DKO Zaventem Drumt
3. Geslaagde double bill Castle in the Air en No Man’s Land
4. Sportschool Meulebeke in residentie te Kortrijk
5. Kunst om de Kunst voor Kids in Kortrijk en Drongen

1. AH/HA erlebnis op NEXT-festival

Lisbeth Gruwez
is een straffe danseres en choreografe die met haar eigen structuur Voetvolk timmert aan een bijzonder artistiek parcours. Met o.a.  It’s going to get worse and worse my friend en Birth of Prey leverde Voetvolk al enkele pareltjes af. Op het NEXT festival presenteert Voetvolk AH/HA, een behoorlijk aanstekelijke voorstelling rond het lachende lichaam.
In samenwerking met het NEXT festival organiseert Passerelle een workshop voor amateurdansers met ervaring vanaf 16 jaar. Lisbeth toont en vertelt hoe AH/HA tot stand kwam en introduceert haar bewegingstaal bij de deelnemers. Absoluut inspirerend en, met dank aan NEXT, gratis!
 
Datum: 26 november van 15h tot 18h
Doelgroep: 16-30 jaar, met danservaring
Locatie: Budascoop Kortrijk, Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk
Gratis, Inschrijven verplicht, mail naar info@passerellevzw.be, plaatsen zijn beperkt.

2. Dansafdeling DKO Zaventem Drumt

In samenwerking met Passerelle en Rosas zet het Deeltijds Kunstonderwijs van Zaventem een workshop op rond de choreografie Drumming van Anne Teresa De Keersmaeker.  In twee sessies van telkens 4 uren neemt Rosas-danser Clinton Stringer jou mee in de creatie en bewegingstaal van Drumming. Een aparte en unieke inkijk in dit meesterwerk.

 


 
Data: zondag 30 november en zondag 7 december, telkens van 13:00-17:00
Doelgroep: 16-30 jaar, met danservaring
Prijs: € 40 voor de 2 dagen
Inschrijvingen: info@passerellevzw.be, plaatsen zijn beperkt!


3. Geslaagde double bill Castle in the Air en No Man’s Land

      

Castle in the Air                                                   No man's Land

De kop is eraf. Onze double bill Castle in the Air (Stanislav Dobak/Jamie Lee) en No Man’s Land (Quan Bui Ngoc) ging in première en werd gezien door 511. De reacties zijn lovend en wellicht komt er een herneming volgend seizoen. Een aantal sfeerfoto’s staan op onze website en facebook en hier alvast een link naar een video-impressie van Castle in the Air.


4. Sportschool Meulebeke in residentie te Kortrijk

Naar aanleiding van de première-reeks streek de Sportschool Ter Borcht (optie dans) uit Meulebeke neer in Kortrijk voor een tweedaags dansverblijf.

      
workshop met Stanislav Dobak en Jamie Lee          workshop met Céline Verhaeghe

Stanislav Dobak en Jamie Lee spitsten hun workshop toe op de creatie van Castle in the Air omdat de leerlingen ’s avonds de première bijwoonden. Céline Verhaeghe, danseres uit Fairy Queens, nam een workshop rond hedendaagse dans op klassieke muziek voor haar rekening. Bernadette De Deygere verzorgde een sessie klassiek ballet en Jantien Blomme gaf een workshop hip hop.

Eva Grauwels, die danst in No Man’s Land, vertelde de leerlingen over de aangeboorde thema’s en het creatieproces. Pol Coussement legde hen de specifieke werking van Passerelle uit.
 
Geen wonder dat deze leerlingen bij de première een meer dan aandachtige kijker waren. Door te praten en werken met de dansers en choreografen was de herkenning, beleving en erkenning des te groter.


5. Kunst om de Kunst voor Kids in Kortrijk en Drongen

      
 Figuren in Stijl                                                     Wat is Kunst?!

Onder de vlag Figuren in Stijl zocht Morgane Van Weyenbergh samen met de kinderen naar figuren, woorden en dansfrases. De workshop vond plaats tijdens de herfstvakantie op het podium van de BUDASCOOP en de kinderen maakten in hun nieuw verworven biotoop een bijzonder inspirerend toonmoment.

In samenwerking met dansgroep Oiterpe organiseerde Passerelle een workshop voor kinderen (10-12 jaar) met danservaring en onder het motto: Wat is Kunst?!
In een intensieve tweedaagse bewoog Eva Grauwels kinderen via schilderijen en beeldhouwwerken tot dansfrases.
 
Op de Kunstendag voor Kinderen greep Passerelle nog eens terug naar Figuren in Stijl en liet Morgane Van Weyenbergh en 11 kinderen los in een studio in de Tacktoren. Er werd serieus buiten de lijntjes gekleurd maar van een collectief jonge kinderkunstenaars wordt dit met graagte aanvaard.

 

neen