nieuwsbrief november 2016

Printvriendelijke versie


1. (Terug)Blik op een geslaagde double bill
 
Met Holding Space (Judith Clijsters) en Pix&Moves (Denise Namura en Michael Bugdahn) leverde Passerelle een straffe nieuwe double bill af. Onze korte video-impressies zullen wellicht je nieuwsgierigheid verder prikkelen.
Meer info op www.passerellevzw.be/voorstellingen.

HOLDING SPACE trailer
Watch the Video
Pix&Moves fragments
Watch the Video


 
2. Passerelle viert Kunstendag voor Kinderen met gratis workshops
 
Op zondag viert Passerelle de Kunstendag voor Kinderen met een gratis workshop voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De feestelijke workshop gaat door in de BUDATOREN op 20 november van 14:00 tot 17:00. Coaches Darline Deprez en Morgane Van Weyenbergh tekenen present.
 

Deelname is GRATIS, maar het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven kan nog tot vrijdagmiddag 18 november via  info@passerellevzw.be
 


 
3. Radicale workshop met Peter Savel tijdens NEXT festival

 NEXT en Passerelle koppelen aan de voorstelling Radical Light in CC Het Perron te  Ieper een workshop met Peter Savel .

Peter maakte voor Passerelle het prachtige Fairy Queens en is een fantastische coach en danser. Hij danst in Radical Light en gaat in de workshop dieper in op het bewegingsmateriaal van Radical Light.
 
NEXT is dé speelplek voor het meest baanbrekende theater- en danswerk van het moment. 15 cultuurhuizen in de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai en Valenciennes presenteren 36 producties van topartiesten en jonge wolven uit de internationale scène.
 
Waar: CC Het Perron, Ieper
Wanneer: zaterdag 26 november 2016 van 14:00-18:00
Voor wie: voor gevorderde dansers
Prijs: € 15/13/8 (-26j) - ticket voor  de voorstelling inbegrepen
inschrijvingen: info@passerellevzw.be
 
 
4. Project ZieDieMens ikv Week van de Dementie
 

Sfeerbeelden repetitie ZieDieMens

ZieDieMens is een performance die Pol Coussement maakte in het kader van de Week van Dementie in opdracht van Stad Kortrijk. Met 17 mensen ging hij aan de slag. Allen hebben ze van dichtbij ervaring met dementie, zij het professioneel, familiaal of zelf. Bij Brigitte, Patrick en Christophe stelde men de diagnose dementie vast op relatief jonge leeftijd. Zij staan mee op het podium in ZieDieMens.

De performance ZieDieMens maakt deel uit van een presentatie Stage for Dementia waarbij men taboe’s en stigma’s rond dementie wil doorbreken, mensen met dementie wil betrekken en hen een stem geven. 
 
Wanneer: Zondag 27 november, 15u  
Waar: Schouwburg Kortrijk 

Tickets: € 6, te bestellen via UiT in Kortrijk op 056 23 98 55 of via deze link.
 
 

 5. Onze nieuwe collega Liesbeth Maes
 
Liesbeth Maes, onze nieuwe beleidsmedewerker, versterkt sinds deze maand onze ploeg en zal vooral ingezet worden op beleidsdossiers en het verder op scherp stellen van onze cultuureducatieve visie en praktijk.

Liesbeth heeft een grote passie voor taal en cultuur. Na haar opleiding Taal- en Letterkunde in de Spaanse en Engelse taal, genoot zij ook nog een lerarenopleiding aan de Ugent. Liesbeth kent Passerelle van binnenuit. Als tiener nam ze zelf deel aan meerdere workshops en jongerenprojecten van Passerelle. Als twintiger danste Liesbeth ook in enkele Passerelle-creaties als SunSunSun, Point of View en Gnosis.

Welkom Liesbeth, succes en veel plezier in je nieuwe job !!!


Met dank aan Luc Depreitere voor de mooie foto's.

 

 

 

neen