nieuwsbrief november 2017

Printvriendelijke versie

1. Re-Rosas visits C-Mine Genk
2. Meer dan geslaagde première-reeks
3. Beleven en begrijpen doet anders kijken
4. Mooie publicatie duidt de uitgebreide werking van Passerelle
_____________________________________________________________________

1. Re-Rosas visits C-Mine Genk

Passerelle is al vaker te gast geweest in Genk en werkt opnieuw samen met C-mine cultuurcentrum. Deze keer gaan we aan de slag met de bekende choreografie van Anne Teresa de Keersmaeker, Rosas Danst Rosas. Of je nu danservaring hebt of niet, dit kort maar krachtig project is voor iedereen die zin heeft om creatief aan de slag te gaan. Dit toegankelijk bewegingsmateriaal ga je samen met choreografe Yentl de Werdt aanleren, herbekijken, opnieuw interpreteren en uiteindelijk in beeld brengen. Je gaat op zoek naar de meest innovatieve formaties en bijzondere plaatsen op de C-mine site om jullie eigen interpretatie te filmen.

Wanneer: 28 & 29 dec 2017 van 10u00-16u00
Locatie: C-mine cultuurcentrum Genk
Doelgroep: 14-30 jaar
Deelname is gratis, inschrijven voor 20 december via c-minecultuurcentrum@genk.be
Meer info: judith.clijsters@passerellevzw.be

 


2. Meer dan geslaagde première-reeks

Passerelle blikt terug op een geslaagde premièrereeks van haar double bill A Vos Souhaits! (Bérengère Bodin) en United to Forget (Sarah Bostoen). Meer dan 700 toeschouwers woonden de voorstellingen bij. Als gevolg daarvan staat Passerelle volgend jaar al in de culturele centra van Geel, Genk, Koksijde en Roeselare.

  
A vos Souhaits!                                                     United to Forget

Voor zij die de voorstellingen misten, voegen we bij deze nieuwsbrief graag twee korte video-impressies bij. Klik hiervoor op bovenstaande foto's.

3. Beleven en begrijpen doet anders kijken

Passerelle zet erg in op dansbeleving en organiseert in de slipstream van de première-reeks diverse initiatieven. De dansafdeling van de Sportschool Meulebeke resideerde drie dagen in Kortrijk en maakte kennis met de choreografen via gesprekken en workshops.

 

Sarah Bostoen ging ook aan de slag met de leerlingen van het Conservatorium van Kortrijk en Passerelle verzorgde een nagesprek met de dansers van A Vos Souhaits.

 

Ook de Hogeschool Vives (orthopedagogie en toegepaste psychologie) kwam met 80 leerlingen zien naar een try-out twee dagen voor de première. De leerlingen gingen na de voorstelling in gesprek met de choreografen en de dansers.

4. Mooie publicatie duidt de uitgebreide werking van Passerelle

Naar aanleiding van de première realiseerde Passerelle een mooie publicatie waarin choreografen en dansers werden geïnterviewd. Daarnaast bood deze publicatie de unieke kans om ook onze bredere werking uitvoerig aan bod te laten komen.

We houden je niet tegen om even door onze issuu-publicatie te bladeren.

neen