Nieuwsbrief oktober 2014

Printvriendelijke versie

1. No Man’s Land en Castle in the Air in première
2. Workshops voor kids in Gent en Kortrijk
3. Gratis workshop met Alexander Vantournhout
4. OKAN-project met Passerelle verdient jouw grenzeloze stem
5. 15 seconds of fame op het podium van CC De Spil

_______________________________________________________________________________

1. No Man’s Land en Castle in the Air in première       
     No Man's Land                                                       Castle in the Air

Quan Bui Ngoc  en het choreografenduo Dobak-Lee zijn nu niet bepaald de meest bekende namen bij het brede publiek en precies daarop heeft Passerelle een patent; jong aanstormend talent kansen bieden om met een groep jonge dansers aan de slag te gaan.
 
Quan (o.a. les ballets C de la B) liet zich inspireren door de afwezigheid van mannelijke dansers. Stanislav Dobak (o.a. Rosas) werkte eerder al met Passerelle en maakt nu samen met de Australische Jamie Lee (o.a. HETPALEIS) zowel een film als een podiumproductie rond eenzelfde thema, nl. het vangen en vatten van dromen. Voor de podiumproductie gingen zij in zee met Passerelle.

Beide voorstellingen werden in de afgelopen maanden gecreëerd en gaan op 6, 7 & 8 november in double bill in première in BUDASCOOP, Kortrijk. Wees nieuwsgierig en maak kennis met jong en straf werk.
 
Tickets en reservatie: VVV €8/ADD €10 via Uit in Kortrijk 056 23 98 55


2. Workshops voor kids in Gent en Kortrijk

       

Wie tussen 10 en 12 jaar is, kan tijdens de herfstvakantie zowel in Kortrijk als in Drongen (Gent) deelnemen aan workshop hedendaagse dans.

In Kortrijk doen we dat met stijl en experimenteren we in Figuren in Stijl met woorden, figuren en dans.  In Drongen werken we samen met dansgroep Oiterpe en vragen we ons af Wat is Kunst? Maken we kunstjes of doen we kunstig ? Zijn we serieus of geven we er een oprechte, authentieke lap op ?

Meer info rond deze workshops vind je via deze links Figuren in Stijl en Wat is Kunst? op onze webpagina .


3. Gratis workshop met Alexander Vantournhout

Onze eerste gastchoreograaf voor 2015 is bekend. Alexander Vantournhout verraste al menig dans- en/of circusliefhebber met zijn intense en intelligente danscreaties. Op 22 en 23 november organiseert Passerelle telkens een workshop van 3 uur waarop geïnteresseerden kunnen intekenen. Deze workshop richt zich op niet professionele dansers tussen 17 en 30 jaar met ervaring op zoek naar projecten en die zich voor een langere periode willen engageren.

      

Begeleiding: Alexander Vantournhout
Data: 22 en 23 november 2014 van 15 - 18 uur (inschrijven slechts mogelijk voor 1 van beide dagen)
Locatie: Tacktoren, Korte Kapucijnenstraat z/n, Kortrijk
Prijs: Gratis
Vooraf inschrijven noodzakelijk via: info@passerellevzw.be. Plaatsen zijn beperkt!


4. OKAN-project met Passerelle verdient jouw grenzeloze stem

       

OKAN staat voor Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers. Dit jaar begeleidde Passerelle in opdracht van Stad Kortrijk het sociaal artistiek project, Grenzeloos.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen gaat met de campagne Gastvrije Gemeente op zoek naar gastvrije initiatieven voor asielzoekers en vluchtelingen. Stad Kortrijk draagde het project Grenzeloos voor. Fijn dat het vluchtingenwerk en het project GRENZELOOS hierdoor wat meer aandacht krijgt.

We geven jou hierbij de linken naar:
- een video-impressie van anderhalve minuut
- een pakkende audio-reportage van Michaël Janart.


Een absolute aanrader voor wie deze nog niet bekeken of beluisterd heeft én een absolute overtuiger om te stemmen voor het project Grenzeloos via deze link.


 5. 15 seconds of fame op het podium van CC De Spil

       

In aanloop naar de dansvoorstelling “15 seconds of fame” van Koen De Preter organiseerde CC De Spil i.s.m. Passerelle een workshop met Darline Deprez. Koen De Preter alludeert hiermee op Andy Warhol’s quote: "In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes " uit 1968 en is een eigentijdse commentaar op YouTube en de realityshows.
 
De workshop gebeurde op het podium van de CC De Spil wat de beleving van de workshop nog intenser maakte. Een mooi beeldverslag – met dank aan huisfotograaf Luc Depreitere – vind je op onze facebook-pagina.

neen