nieuwsbrief oktober 2015

Printvriendelijke versie

Passerelle gaat volop voor een winteroffensief met een resem van dansactiviteiten doorheen Vlaanderen en schoon volk als Alexander Vantournhout, Aimar Pérez Gali, Céline Verhaeghe, Sarah Bostoen, Morgane Van Weyenbergh, Darline Deprez, Pol Coussement & Randi De Vlieghe.

1. Double bill van Alexander Vantournhout & Aimar Pérez Gali in PREMIERE
2. Passerelle zorgt voor een frisse wind in Ieper
3. Herfstvakantie in een ander perspectief
4. Zoo hebben we het nog niet bekeken
5. Passerelle in de Singel
_______________________________________________________________________


1. Double bill van Alexander Vantournhout & Aimar Pérez Gali in PREMIERE
 

Eind oktober wordt spannend in de BUDASCOOP Kortrijk want dan presenteert Passerelle op één avond twee korte creaties Aligning en We transfer van respectievelijk Aimar Pérez Gali en Alexander Vantournhout.
 

Passerelle heeft een patent op jong onbekend talent een podium te geven. Zo maakten o.a. Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez en Benjamin Vandewalle in het begin van hun carrière een korte productie met Passerelle.

Wees op de afspraak voor straf en mooi werk van deze jonge, beloftevolle choreografen op 29-30-31 oktober 2015, telkens om 20u15 in Budascoop Kortrijk
Tickets: VVK € 8 ADD € 10
Reserveren via UIt in Kortrijk op 056 23 98 55 of via deze link.
 

2. Passerelle zorgt voor een frisse wind in Ieper
 
A New Breeze is een initiatief van het Jeugdhuis JOC Ieper vzw dat i.s.m. Passerelle dansworkshops organiseert voor 15 tot 26-jarigen.


Deze workshops staat open voor iedereen met een gezonde portie goesting in hedendaagse dans. Danservaring is wenselijk maar geen must.
 
In 4 workshops maak je kennis met de choreografen Sarah Bostoen en Céline Verhaeghe. Deze workshops zijn de voorbode voor een danstraject in het voorjaar van 2016 waarbij we in een 20 tal sessies een eigen hedendaagse dansvoorstelling zullen neerzetten.
 
De workshops zijn op 24/10, 14/11, 28/11 en 12/12 in de dansstudio van het JOC te Ieper en niet alle workshops moet je volgen. Voor meer info en inschrijvingen, klik hier.

 
3. Herfstvakantie in een ander perspectief

Tijdens de herfstvakantie bekijken Morgane Van Weyenbergh en Darline Deprez alles door een andere bril en zetten ze in de dansstage voor jongeren met danservaring van 12 tot 18 jaar alles in een ander perspectief.

IN PerSpectief gaat over waarneming en met de werkelijkheid een loopje nemen.

Op vrijdag tonen we ons optisch bedrog poëtisch op het grote podium van de Budascoop.
 


Wanneer: van maandag 2 t.e.m. vrijdag 6 november 2015, telkens van 10-16u
Waar: Budascoop, Korte Kapucijnenstraat 10, Kortrijk
Toonmoment op vrijdag 6 november om 17u
Prijs: € 95
Info en inschrijvingen: info@passerellevzw.be


4. Zoo hebben we het nog niet bekeken
 
Passerelle zet in op actieve, participatieve danseducatie met het oog op een intensere dansbeleving van de deelnemer.

Zoo doen ze de dingen is een voorstelling van HetPaleis waarbij choreograaf Randi De Vlieghe zich liet inspireren door het dierenrijk.
Deze voorstelling staat komende vrijdag op de planken in de Kortrijkse schouwburg. Reserveren voor de voorstelling Zoo doen ze de dingen kan nog via Uit in Kortrijk 056 23 98 55

In aanloop naar deze voorstelling organiseerde Schouwburg Kortrijk i.s.m. Passerelle een workshop met Randi en enkele nieuwsgierige kinderen. Absoluut overtuigd dat deze dansertjes nog intenser de voorstelling zullen beleven.

Sfeerfoto's van de workshop vind je op onze facebookpagina.
 
5. Passerelle in deSingel
 
De Cultuurdagen voor Leerkrachten in Opleiding is een initiatief van CANON Cultuurcel dat de studenten lerarenopleiding prikkelt met workshops, good practices en lezingen.
 
 

Passerelle kreeg de eer om de twee edities  (op 13/10 voor lager onderwijs en op 14/10 voor secundair onderwijs) op gang te trekken tijdens het plenaire gedeelte. Voor een volle zaal in deSingel leverden het vierde leerjaar van de basisschool Heilige Familie (Berchem) en de 5des en 6des van de Sportafdeling van de Spectrumschool (Deurne) en elk een knap toonmoment af waar zowel organisatie als publiek verrast en ontroerd achterbleven over wat Passerelle in 3 sessies in elkaar bokste.

Foto’s en filmpjes vind je op onze website. Proficiat aan de leerlingen.

In een Make Your Own sessie tijdens de Cultuurdagen konden ook de studenten zelf aan de slag met Passerelle. Voor velen onder hen was dit een eerste kennismaking met hedendaagse dans.
Ook hiervan vind je een verslag op onze facebookpagina.

neen