Nieuwsbrief oktober 2016

Printvriendelijke versie

1. In première: Holding Space/Pix&Moves
2. Workshop met Peter Savel tijdens NEXT
3. Passerelle verwelkomt, faciliteert en inspireert
4. Demos' Participatieve Kunstenpraktijk in de praktijk
_____________________________________________________________________________

1. In première: Holding Space/Pix&Moves
 
Passerelle heeft een patent om nieuwe namen een podium te geven en het publiek te verrassen met een straffe double bill, twee creaties als avondvullend programma.
  
De jonge choreografe Judith Clijsters pakt uit met de fysiek uitdagende choreografie, Holding Space die zij samen voor en met 5 dansers creëerde.
Daarnaast presenteert Passerelle het choreografenduo Denise Namura (Bra) en Michael Bugdahn (GER) die samen met 6 dansers het bijzonder poëtisch en bij momenten humoristiche Pix & Moves creëerde.

Zonder twijfel een interessant en divers staaltje hedendaagse dans. Niet te missen dus.
Te zien in BUDASCOOP, Kortrijk op 3-4-5 november 2016, telkens om 20u15

Meer info en reservatie www.passerellevzw.be

2. Workshop met Peter Savel tijdens NEXT
 
Van 17 november tot 3 december 2016 wordt de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai en Valenciennes voor de negende keer dé speelplek voor het meest baanbrekende theater- en danswerk van het moment.
15 cultuurhuizen in 10 Vlaamse, Waalse en Franse steden zetten er hun schouders onder een festivalprogramma van 36 producties van topartiesten en jonge wolven uit de internationale scène.
 
NEXT koppelt samen met Passerelle een workshop met Peter Savel aan de voorstelling Radical Light in CC Het Perron, Ieper. Peter maakte ooit voor Passerelle het prachtige Fairy Queens en is een fantastische coach en danser. Peter danst in Radical Light en gaat in de workshop dieper in op het creatieproces en bewegingsmateriaal van Radical Light.

Waar: CC Het Perron, Ieper
Wanneer: zaterdag 26 november 2016 van 14:00-18:00
Voor wie: voor gevorderde dansers
Prijs: € 15/13/8 (-26) - ticket voor  de voorstelling inbegrepen
inschrijvingen: info@passerellevzw.be

 
 


3. Passerelle verwelkomt, faciliteert en inspireert

De afgelopen maand was Passerelle een uitgelezen meeting point waar professionals en jonge dansers samen dansten en elkaar inspireerden.
 
DANSPUNTINVITES@KORTRIJK is een internationaal dansuitwisselingsproject dat Danspunt organiseerde op 16, 17 en 18 september 2016. Passerelle was gastheer van dienst en verwelkomde 90 deelnemers uit Kroatië, Slovenië , Nederland, Schotland, Tsjechië en België.
Dit internationaal project focuste zich op de ontwikkeling van de hedendaagse dans bij amateurs. Doorheen de drie dagen kon de amateurdanser heel wat dingen meepikken als een U-Party, workshops, een voorstelling, opwarmingssessies, en een inspiratiemoment. Deze activiteiten gingen vooral door op de BUDA site in Kortrijk.
Foto: Tomaz Crnej

Voor een video impressie, klik hier.

  MUDA@BUDA is een residentie van een week waarbij de leerlingen het zesde jaar van het danshumaniora MUDA (Evergem) elk werken aan een eigen solo. Naast hun leerkrachten staat ook Passerelle bij met raad en daad met professionals met een diverse achtergrond. Volgende coaches gaven een workshop en/of artistiek advies : Michael Bugdahn, Judith Clijsters, Pol Coussement, Darline Deprez, Anneleen Keppens, Denise Namura, Nicolas Vladyslav en  Mole Wetherell.
Op het einde van de week leverden de leerlingen een veelbelovend toonmoment af in BUDASCOOP. Een inspirerende en leerrijke ervaring die zij meenemen in het verder ontwikkelen van hun eigen solo.
 

SPORTSCHOOL MEULEBEKE in residentie voor het derde jaar op rij. De leerlingen optie dans van de sportschool Meulebeke logeren voor enkele dagen in Kortrijk. Zij krijgen verschillende workshops en spreken met de dansers en choreografen van Holding Space/Pix&Moves in aanloop naar de première . Een leuke manier om te zien hoe een creatie in de laatste rechte lijn verloopt.
 

 


4. Demos' Participatieve Kunstenpraktijk in de praktijk

Demos vzw is een kenniscentrum dat onderzoekt hoe je kansengroepen nauwer kan betrekken bij cultuur, jeugd en sport. In 2015 publiceerde Demos een Manifest voor Participatieve Kunstenpraktijk. Hierin benoemt Demos de vier pijlers van deze praktijk : participatief, artistiek, contextueel en transformatief.


Een blauwdruk – als het ware - van hoe Passerelle werkt. Bart Rogé (Demos) en Pol Coussement (Passerelle) aan het woord in een interessant dubbelinterview.

 
Met dank aan Luc Depreitere voor de mooie foto's.

neen