nieuwsbrief oktober 2017

Printvriendelijke versie

1. Bérengère Bodin en Sarah Bostoen in première
2. Kunstendag voor Kinderen in Waregem
3. Minister Gatz spotte Passerelle op de Cultuurdagen @ deSingel
4. Kennis delen tot in Slovenië
5. Judith vervoegt Passerelle
__________________________________________________________________

 1. Bérengère Bodin en Sarah Bostoen in première

 

Passerelle presenteert op 2, 3 & 4 november A vos souhaits! en United to Forget als double bill in één avondvullend programma. Bérengère Bodin, danseres bij o.a. les ballets C de la B, tekent voor de eerste choreografie. De Roeselaarse Sarah Bostoen  sluit de avond af met United to Forget.

Passerelle heeft er een patent op om jonge artiesten een podium te bieden en het publiek te verrassen met jong, schoon en integer werk. Don’t miss it.

BUDASCOOP, Kortrijk op 2-3-4 november 2017
telkens om 20u15
Tickets via UiT in Kortrijk op 056 23 98 55 of via deze link


2. Kunstendag voor Kinderen in Waregem

 

Op de Kunstendag voor Kinderen trekt Passerelle gewapend met tape en krijt naar CC De Schakel in Waregem.

Morgane Van Weyenbergh exploreert met de kinderen de mogelijkheden. Plak grenzen, teken silhouetten, draait als een tol met krijt in het rond. De fysieke lijnen geven impulsen, richting en boordevol inhoud voor een straffe dansworkshop.

Zondag 19 november 2017 van 14.00u. – 18.00u
Vooraf inschrijven is een must want de plaatsen zijn beperkt.
Koop hier je ticket(s) of in de Bib Waregem!
 

3. Minister Gatz spotte Passerelle op de Cultuurdagen @ deSingel

 

De Cultuurdagen voor leerkrachten in opleiding is een jaarlijks initiatief van Canon Cultuurcel (Ministerie van Onderwijs). De afgelopen vijf jaar is Passerelle hierop een vaste waarde met toonmomenten en workshops met Pol Coussement en Axelle Verkempinck.

Minister van Jeugd Sven Gatz woonde de plenaire zitting bij waarop het 4de leerjaar van Het Hinkelpad i.s.m. Passerelle een performance neerzette. In de loop van de dag kwam de Minister twee maal terug op deze performance en benadrukte hij het belang om spelers als Passerelle met kinderen te laten samen werken.
 

4. Kennis delen tot in Slovenië

 

Naast sprekers uit de Verenigde Staten, Kroatië en Italië kreeg Pol Coussement de kans om  de aanpak en impact van Passerelle toe te lichten op de Internationale Dance Pedagogy Conference in Velenje, Slovenië. Een mooi en interessant forum om inzichten rond danseducatie te delen.
 

5. Judith vervoegt Passerelle

  
Judith Clijsters is geen nobele onbekende in het Vlaamse danslandschap. Zij is een gedreven danser, coach en choreografe die vanaf 1 november 2017 Passerelle deeltijds vervoegt als artistiek medewerker. Judith zal vooral de activiteiten in Limburg en Antwerpen ondersteunen en verder uitwerken. Wij wensen Judith veel succes in haar nieuwe job.

 

neen