nieuwsbrief september 2015

Printvriendelijke versie

1. Save the date 29, 30 & 31 oktober 2015
 
Passerelle heeft een patent om met jong choreografisch talent aan de slag te gaan. Zo maakten o.a. Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez en Benjamin Vandewalle in het begin van hun carrière een korte creatie met Passerelle.

Dit jaar presenteert Passerelle veelbelovend werk van  Alexander Vantournhout (BEL) en Aimar Pérez Gali (ESP).

Te zien in BUDASCOOP Kortrijk op 29-30-31 oktober 2015, telkens om 20u15
Tickets VVK € 8 ADD € 10
Reserveren via UIt in Kortrijk 056 23 98 55

Save the date en wees op de afspraak voor deze boeiende double bill!


 
2. Zoo doen ze de dingen in Kortrijk
 
Op 23 oktober staat Zoo doen ze de dingen (+6j.) van fABULEUS  & HETPALEIS in de Kortrijkse schouwburg. Deze voorstelling zocht haar bewegingsmateriaal in het dierenrijk en is beestig goed.
 
Choreograaf Randi De Vlieghe geeft op zaterdag 17 oktober een workshop voor kids van 8 tot 10 jaar om met het bewegingsmateriaal uit de voorstelling aan de slag te gaan.

Deelnemers betalen €11 voor de workshop én de voorstelling. Een unieke ervaring voor de kinderen om de voorstelling beter te begrijpen, anders te bekijken en vooral beestig goed te beleven.
 


Voor meer info, klik hier
Reservaties via Uit in Kortrijk 056 23 98 55
Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, met  de medewerking van Passerelle
 

3. Wat is Kunst op het BUDA-eiland
 
   

Deze vraag wordt wel vaker gesteld op het BUDA-eiland maar ons jong publiek ging hiermee heel creatief aan de slag . Een hele week lang begeleidden Lot Jansen, Darline Deprez en Bernadette De Deygere 35 kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Op vrijdag volgde er een mooi toonmoment met als insteek Wat is Kunst? Een hele bijzondere proficiat voor de performances en de nieuwe inzichten in de Kunst.

Een mooi beeldverslag vind je op onze facebookpagina.
 
 
4. DansenDansen in en rond de Budatoren
 
   

Dafne Maes begeleidde in DansenDansen 2.0 negen jongeren (12-16 jaar) om zelf bewegingsmateriaal te maken rond het thema ’ontmoeten’. Het eindresultaat was een straf locatieproject waarbij de Budatoren volledig werd ingepalmd door de dansers. Als ontroerende afsluiter werden de toeschouwers ten dans gevraagd. Proficiat aan Dafne en de dansers‬.

Meer foto's vind je op onze facebookpagina.
 
 
5. Minister Sven Gatz op bezoek bij Passerelle
 
   

Op 9 juli was er een werkbezoek van Dhr. Sven Gatz, minister van Cultuur, Media, Jeugd & Brussel, aan de boeiende BUDA-site. Minister Gatz bezocht er heel wat socio-culturele spelers waaronder ook Passerelle.

Fijn om onze werking aan de minster te kunnen toelichten. In onze presentatie verrasten ook enkele OKANNERS de minister met een mooi fragment uit ’à quoi.
 

Met dank aan Luc Depreitere voor de mooie foto's.

neen