nieuwsbrief september 2017

Printvriendelijke versie

1. Passerelle wijkt uit met Brugge Plus
2. Save the date: 2, 3 en 4 november @ BUDASCOOP
3. ZieDieMens geeft jongdementie een gezicht en een stem
4. Intensief dansoffensief @ BUDA
5. Passerelle beloond met een stevige verhoging van de structurele subsidies
________________________________________________________________

1. Passerelle wijkt uit met Brugge Plus

   

Uitwijken is een project van Brugge Plus dat in september met hun karavaan 4 wijken aan doet. Ieder weekend is er een gevuld cultureel programma waarin Passerelle haar vel tegen vel presenteert. Vel tegen vel is een dansproject dat inspeelt op de fysieke omgeving en de deelnemende kinderen worden gerecruteerd via de buurtwerking of via een school. Onze coaches van diens zijn Yentl De Werdt, Darline Deprez en Morgane Van Weyenbergh.


2. Save the Date : 2, 3 en 4 november @ BUDASCOOPA vos Souhaits! en United to Forget is de nieuwe straffe double bill die Passerelle begin november presenteert in de BUDASCOOP.

A vos souhaits! is een blij weerzien met Bérengère Bodin die eerder voor Passerelle Palimpseste, ceci n’est pas un animal creëerde. Bérengère kennen we vooral als danseres in o.a. Nicht Schlafen en C(H)OEURS bij les ballets C de la B.

United to Forget is een creatie i.s.m. Sarah Bostoen die eerder dit jaar het intergenerationele dansproject Iedereen danser begeleidde. Sarah timmert met haar eigen gezelschap comagnie Monica aan een mooi choreografisch parcours en haar passage bij Passerelle wordt bijzonder gesmaakt. Een double bill om niet te missen.


3. ZieDieMens geeft jongdementie een gezicht en een stem

 

Op zaterdag 9 september hernam Passerelle ZieDieMens in De Grote Post (Oostende). Het ging om een benefiet t.v.v. Het Ventiel en Komee en ter nagedachtenis van Brigitte Timmermans. Naast Passerelle stonden o.a. ook Rick De Leeuw en Jan Hautekiet op het podium.

Passerelle trad met ZieDieMens reeds 7 maal op en bereikte meer dan 1.700 toeschouwers. Opzet was om jongdementie bespreekbaar en voelbaar te maken en de taboes daarrond te doorbreken.


4. Intensief dansoffensief @ BUDA

 
Diep in de zee - Lot Jansen             Repetitiefoto Sarah Bostoen

Op het eind van de zomervakantie was Passerelle al heel druk in de weer met straffe projecten allerhanden. Jong, Jeugdig al of niet met danservaring iedereen kwam aan zijn trekken. Een indrukwekkende lijst van topcoaches met o.a. Bérengère Bodin, Sarah Bostoen, Judith Clijsters, Bernadette De Deygere, Darline Deprez, Frederik Deberdt, Lowie Deseyne, Lot Jansen, Morgane Van Weyenbergh.

Wie de sfeer opsnuiven wil, klikt naar onze facebook of website Diep in de Zee, Kies & Mix, A vos Souhaits en United to forget.

5. Passerelle beloond met een stevige verhoging van de structurele subsidies

Sven Gatz, Minister van Jeugd, beloont het mooie werk van Passerelle met een verhoging van de structurele subsidie tot €200.997,46.

Hij volgt hiermee het advies dat vermeldt: Op het vlak van danseducatie is Passerelle een grote en toonaangevende speler geworden … De haar toegekende subsidies heeft Passerelle steeds omgezet in een kwantitatieve en kwalitatieve groei.


Dank aan de Minister voor de beslissing en iedereen die Passerelle de afgelopen jaren mee vorm gaf. Wederom zullen we het gestelde vertrouwen omzetten in bewegingen die leiden tot heel wat schoons.

neen