Nooit meer vrede?

Printvriendelijke versie

Basischool De Vierboete uit Nieuwpoort werkte samen met Passerelle voor het project Nooit meer Vrede? In 5 sessies begeleidde Pol Coussement de leerlingen in naar een toonmoment toe. Er werd een hele week gewerkt op de scène van theaterzaal City in Nieuwpoort, waar ook het toonmoment doorging op maandag 27 april 2015.

Een verslag van dit project kan je vinden op hun blog. Meer foto's vind je ook terug op onze facebookpagina.

Enkele reactie van de leerlingen:

Vandaag hebben we voor het eerst geoefend voor de voorstelling van maandag aanstaande. We gingen eerst ‘knobbelen’. Het ‘knobbelen’ betekent dat je start in een kring en dat je bijvoorbeeld onder iemand zijn arm kruipt en die andere jongen stapt bijvoorbeeld over iemand zijn arm zonder elkaar los te laten. Dan gingen we oefenen voor HOE HA! te roepen terwijl we marcheerden. Ik vond het superleuk op onze eerste dag oefenen met Pol, de choreograaf.
Stan

 Ik had er heel iets anders van verwacht: dat het puur dans ging zijn. Ik ben blij dat het niet zo is.
Kjell

Ik vond het een super week. Pol heeft ons veel bijgeleerd. Ik vond dat Pol het heel goed heeft gedaan. Hij had heel veel geduld met ons en hij kon het goed uitleggen. Je ziet direct dat hij veel ervaring heeft. In het begin was ik zenuwachtig maar eens je op het podium komt, gaat het allemaal over. Ik vond het resultaat top. We waren een toffe groep die samen voor een mooi resultaat gingen.
Kiara
 
Vandaag is het de dag!  Nu moeten we dansen! De meesten van ons waren erg zenuwachtig.
Ik …een beetje.
Het optreden was een  succes!
Jericho
Ik vond het een super week. Pol heeft ons veel bijgeleerd. Ik vond dat Pol het heel goed heeft gedaan. Hij had heel veel geduld met ons en hij kon het goed uitleggen. Je ziet direct dat hij veel ervaring heeft.

In het begin was ik zenuwachtig maar eens je op het podium komt, gaat het allemaal over. Ik vond het resultaat top. We waren een toffe groep die samen voor een mooi resultaat gingen.

Kiara

Vandaag is het de dag!  Nu moeten we dansen! De meesten van ons waren erg zenuwachtig.
Ik …een beetje.
Het optreden was een  succes!
Jericho
neen