organisator

Category block

ons aanbod voor
/ organisator

Iedereen met danskriebels kan bij Passerelle aankloppen om een workshop of een project te organiseren. Passerelle werkte reeds samen met diverse organisaties, academies, musea, bibliotheken, dansscholen, verenigingen...

Wil je als dansschool of academie een workshop of project met Passerelle organiseren? Zin om met je vereniging een danstraject uit te werken? Wil je een workshop of een project koppelen aan een tentoonstelling?...
Hieronder vind je tal van voorbeelden van samenwerkingen met stadsdiensten, deeltijds kunstonderwijs, verenigingen, musea...

Vragen of ideeën? Mail naar info@passerellevzw.be

BodiesinUrbanSpaces@Sinksen17

In het kader van de Sinksenfeesten in Kortrijk  organiseerde Passerelle  in samenwerking met Cie. Willi Dorner en de Koninklijke Turnvereniging Kortrijk het project Bodies in Urban Spaces. Bodies in Urban Spaces nodigt de inwoners van Kortrijk en omstreken uit om hun omgeving te gaan verkennen en een betere relatie op te bouwen met hun eigen buurt, wijk en stad. Het gaat hierbij om tijdelijke interventies die geen fysieke sporen nalaten, maar wel duidelijke indrukken in het geheugen van het publiek.

ZIEDIEMENS

In het kader van de Week van Dementie ging Pol Coussement aan de slag met 3 mensen met dementie. Zij stonden op het podium geflankeerd met familie en mensen die hen professioneel begeleiden.  
Danspunt organiseerde een internationaal uitwisselingsprogramma DANSPUNT INVITES. Van 16 t.e.m. 18 september 2016 fungeerde Passerelle als gastheer en verwelkomde amateurdansers uit Nederland, Kroatië, Tsjechie, Schotland, Slovenië en België. Kortrijk en de BUDA-site werd ingepalmd door heel wat jong en straf dansgeweld.
Stad Kortrijk organiseerde i.s.m. Passerelle een heus podiumproject met de OKAN-klassen voor 12 tot 18-jarigen. OKAN staat voor OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Kinderen uit diverse landen, die enkel hun eigen moedertaal spreken, starten in deze klas om het Nederlands te leren. Met behulp van muziek, theater, dans en film smolten de herinneringen en familieverhalen tot de fantastische theatervoorstelling “Grenzeloos” . Een bijzonder project dat niet alleen jongeren uit heel veel verschillende culturen samenbrengt, maar ook een brug slaat tussen onderwijs, cultuur en integratie.
Kortrijk heropent de gerestaureerde Sint Annazaal van het Begijnhof en richt er een belevingscentrum in. In het dynamisch en interactief belevingscentrum staan de begijnen als sterke vrouwen centraal. Op 4 en 5 juli 2014 werd het belevingscentrum feestelijk geopend voor het grote publiek. Passerelle zet hard in op beleving en inleving en ging voor dit project aan de slag met een groep kinderen tussen 10 en 12 jaar. In vier dagen tijd maakten ze kennis met de levenswijze van de begijnen en lieten zich samen met Bernadette De Deygere inspireren door de strikte richtlijnen en de dagindeling waaraan de begijntjes zich hielden.
Op vraag van het Deeltijds Kunstonderwijs van Koksijde ging Pol Coussement aan de slag met de leerlingen van Lager 5 en Lager 6.  Er werd gewerkt rond BFF's (Best Friends Forever) en dit alles werd mooi verwerkt in een VRIENDvriendelijke performance.
Op 17 november 2013 is het Kunstendag voor kinderen en trekt Passerelle naar het Mu.ZEE te Oostende. Van 10:00 tot 13:00 krijg je gratis toegang tot de tentoonstelling Het sterrenalfabet van E.L.T. Mesens: Dada en surrealisme in Brussel, Parijs en Londen. . Mu-zee-um, de kunsteducatieve werking, trakteert bovendien samen met Mu.Zee de bezoekers op een heerlijke ontbijt en talrijke workshops en activitiveiten. Voor Passerelle tekent choreografe Sarah Bostoen present voor een da-dans sessie met surreële opdrachten.
Naar aanleiding van de voorstelling Fairy Queens, die op 6 december 2013 te zien is in het Liers Cultuurcentrum, organiseert Passerelle In samenwerking met de dansafdeling van Samwd Lier een dans.art sessie met Peter Savel. Deze sessie gaat door op 17 november in het Vedetorium in Lier. Peter Savel laat de deelnemers kennismaken met zijn bewegingstaal en probeert hen inzicht te geven in hoe de voorstelling Fairy Queens tot stand kwam. Aan de hand van een aantal praktische oefeningen wordt er een korte frase uit de voorstelling aangeleerd en daarop verder gewerkt. Een leuke ervaring voor de deelnemers om die frase dan ook te herkennen in de voorstelling.
De Kunstacademie van Zaventem organiseerde een tweedaagse rond improvisatie. Voor de discipline dans deed de Kunstacademie beroep op Passerelle. Pol Coussement gaf er diverse workshops voor jongeren met én zonder danservaring. De sessies vertrokken vanuit een tekst of een concept en de uitkomst werd improviserend bepaald. Inspirerend was het alvast.