Passerelle in de kijker

Printvriendelijke versie

1. Save the date voor Lisi Estaras en Anneleen Keppens
2. Passerelle op stage in Hasselt
3. A Quoi Revisited @ Sinksen
4. Passerelle in de kijker op Cultuurkuur
5. De Levensboom cocoont op het podium van de BUDASCOOP

​____________________________________________________________________

1. Save the date voor Lisi Estaras en Anneleen Keppens​

 

Onze gastchoreografen Lisi Estaras en Anneleen Keppens zijn van start gegaan met hun creaties voor onze nieuwe frisse double bill. De werktitels zijn respectievelijk Defecto & A Tempo en de premièrereeks is geprikt op 25, 26 en 27 oktober 2018 in BUDASCOOP Kortrijk.

Noteer nog alvast deze datum als ‘must see’ voor het komende najaar!

2. Passerelle op stage in Hasselt

 

Begin deze week organiseerde De kunsthumaniora Hasselt in samenwerking met Passerelle een dansstage voor jongeren met danservaring vanaf 14 jaar.
Coaches van dienst waren Sarah Leenders (hedendaags), Leen Declercq (modern) en Mohammed Boujarra (creatie/choreografie). Deze intensieve dansstage werd afgesloten met een toonmoment.

3. A Quoi Revisited @ Sinksenfeesten

 

Tijdens de Kortrijkse Sinksenfeesten verraste en pakte Passerelle het publiek met A Quoi Revisited.

A Quoi was een OKAN (OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers) project uit 2015 en werd naar aanleiding van het feestthema water weer opgevist. Een oproep onder de ex-OKANNERS leverde een nieuwe equipe op waarmee Pol Coussement aan de slag ging.

A Quoi Revisited vertrok vanuit het originele maar kreeg toch een nieuw elan en eigen verhaal. Midden in het feestgedruis kwamen bezoekers aan de Sinksenfeest tot verstilling bij deze pakkende voorstelling in de BUDASCOOP.

Toeschouwers gingen nadien in gesprek met de jongeren. Proficiat aan de dansers om dit met brio neer te zetten.

4. Passerelle in de kijker op Cultuurkuur

Kim Cras ging aan de slag met leerlingen van het MPI De Kaproenen in Brugge. Geen voor de hand liggende groep leerlingen om hen via hedendaagse dans in beweging te krijgen, maar het lukte wonderwel.

Een getuigenis op Cultuurkuur van de leerlingenbegeleidster zegt genoeg:

"De samenwerking met Passerelle verliep zeer vlot. Nieuwe mensen toelaten in de groep is niet makkelijk voor kinderen met autisme. Toch voelde het alsof Kim, 'onze' bewegingsdocente, echt deel uitmaakte van onze klas. Er werd volledig gewerkt vanuit de kinderen. Talenten en interesses werden opgepikt en in het licht gezet. Er was sprake van een echte samenwerking waardoor we de kinderen naar een niveau konden optillen waar ze/we zelf versteld van stonden. Vaak was het druk en het traject was hobbelig in de beleving van de kinderen: niet makkelijk om tot expressie te komen vanuit jezelf, zeker niet als de opdrachten zich richten op groeipunten. De docente Kim toonde zeer veel professionaliteit, flexibiliteit en een groot engagement om het beste uit de groep te halen met respect voor de kinderen en hun eigenheid. Het presentatiemoment werd een mooie afsluiter van het project. Zes andere klassen en de ouders van de kinderen kwamen kijken en stonden versteld van het mooie geheel dat we brachten."

Via Cultuurkuur kan je financiële ondersteuning krijgen om cultuurprojecten op scholen uit te werken. Passerelle is hierbij een graaggeziene partner. Wens je hierover overleg of informatie; bel naar 056 25 50 77 of mail ons. We gaan hierover graag in gesprek.


5. De Levensboom cocoont op het podium van de BUDASCOOP

 

Darline Deprez ging rond het thema huis/thuis aan de slag met de leerlingen van het vijfde leerjaar van De Levensboom (Marke). In zes sessies boksten zij een toonmoment in elkaar waar tekst, video en dans naadloos in elkaar vloeiden. Twee keer traden ze op. Eenmaal voor de school en ’s avonds voor ouders en vrienden. Proficiat aan Darline en de leerlingen van klas Lieselot. Op facebook vind je een mooi beeldverslag van hun toonmoment.


Met dank aan Luc Depreitere voor de foto's

neen