Passerelle deze zomer

Printvriendelijke versie

1. Passerelle zet de zomervakantie in bij Cultuurcentrum De Schakel (Waregem)
2. Ingeblikt en gerapporteerd
3. Save the date 3-4-5 november 2016 in Budascoop, Kortrijk

_____________________________________________________________________________

1. Passerelle zet de zomervakantie in bij Cultuurcentrum De Schakel (Waregem)

Begin juli begeleidt Passerelle in opdracht van CC De Schakel twee dansateliers voor kids & jongeren. Voor laatbeslissers onder het jonge volk. Er zijn nog plaatsjes voor deze fantastische workshops !!!
 
Whatsup#DigiDans?!  mikt op tieners die de digitale wereld willen gebruiken voor een dansperformance. Van selfies
tot GoPro, van streaming, real-life tot opgenomen. Let’s GO!

Wanneer: van 4 t.e.m. 8 juli 2016 telkens van 9:00-16:00
Voor wie: 6de leerjaar, 1ste en 2de secundair beëindigd
Stel Dat prikkelt de fantasie van kinderen tussen 7 en 9 jaar. Hoe zou het zijn indien onze trui praatte of wat zou je doen als je leefde in een wolk ? Hersenkronkels krijgen vorm en vormen de basis voor een heel fantasierijk toonmoment.
Wanneer: van 11 t.e.m. 15 juli 2016, telkens van 13:00-16:00
Voor wie: 1ste-2de-3de leerjaar beëindigd
2. Ingeblikt en gerapporteerd

Passerelle blikt terug op een voorjaar met straffe projecten. Deze projecten bleven niet onopgemerkt en kregen een tweede leven via een video-impressie of in de pers. We geven er hier graag enkele mee.

Passerelle ging voor de derde maal in zee de OnthaalKlassen voor Anderstalige Nieuwkomers. De Unie der Zorgelozen interviewde voor haar nieuwe Gazet Maya, Monica en Zuhayr over wat dit cultuurproject voor hen betekend. Naast het artikel geven we je ook graag deze korte video-impressie van het toonmoment Ver Van mee.


Wat als een pedagogisch adviseur in Roubaix met verstomming geslagen wordt na het toonmoment van Miroir Magique. Hij stond erop om de leerlingen nadien in de klas persoonlijk te feliciteren. Zijn getuigenis is een warm pleidooi om via cultuureducatie te timmeren aan een betere wereld. 
Danspunt pikte dit project op als showcase voor participatieve projecten in haar magazine.

   

Bijzonder participatief was het project Time Zone in Staden waar onder initiatief van VormingPlus en Erfgoedcel Bie twaalf socio-culturele partners een breedgedragen project opzetten met een school, asielcentrum en de buurt. Passerelle ging aan de slag met leerlingen uit de basisschool ’t Klavertje rond het thema ‘rituelen’, een bijzonder inspirerend thema voor een klas met een heel diverse samenstelling.

  Groupenfonction streek tijdens de Sinkenfeesten in Kortrijk neer en ging aan de slag met een groep jongeren met een bijzonder diverse achtergrond. Wat als Passerelle, Roubaix en OKAN de helden leveren voor WeCanBeHeroes. Radio 2 interviewde Nora, Monica, Anna Julia en Maya. Een mooie bijdrage van een ‘voorbeeldig’ project.3. Save the date 3-4-5 november 2016 in Budascoop, Kortrijk

     

Vanaf  augustus start Judith Clijsters samen met 5 jonge dansers aan het artistieke traject Holding Space. Het resultaat wordt gepresenteerd in double bill met Pix & Moves,  een creatie van Denise Namura en Michael Bugdahn.
Te zien op 3-4-5 november 2016 in Budascoop, Kortrijk. Save the date!

     
Met dank aan Luc Depreitere voor de mooie foto's.

neen