Passerelle in Kortrijk en Genk

Printvriendelijke versie

1. Première D-EFFECT & Beats Per Minute @ BUDASCOOP
2. Rhythm got Girls @ C-MINE
3. Vastgeplakte kinderen gespot op BUDA-eiland

_____________________________________________________________________

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die werkt over Vlaanderen met als ankerplekken Buda-eiland (Kortrijk) en C-mine (Genk).

1. Première D-EFFECT & Beats Per Minute @ BUDASCOOP

Dit jaar presenteert Passerelle een double bill met Lisi Estaras en Anneleen Keppens. Twee straffe choreografen die nog onvoldoende gekend zijn bij het brede publiek.

Lisi bracht drie jonge danseressen, twee dansers met het syndroom van Down en een contrabassist samen in de studio voor de creatie van D-EFFECT. Door zaken uit te vergroten wordt D-EFFECT  een energieke, absurde en poëtische voorstelling, een ‘must-see’!

 Met Beats Per Minute wordt het tempo de protagonist van de voorstelling. Het tempo bepaalt kleur en emotie. Voor Anneleen is Passerelle beetje thuiskomen want ooit danste zij bij Passerelle. Een veelbelovend en mooi gelaagd werkstuk.

 


Komt dat zien in BUDASCOOP Kortrijk op
25-26-27 oktober 2018
Info en tickets www.passerellevzw.be

 

2. Rhythm Got Girls @ C-MINE

Na een week zwoegen en zweten zagen we 11 dansers en 1 drummer onder begeleiding van Judith Clijsters het grote podium van C-mine cultuurcentrum inpalmen. De drum trok de voorstelling op gang en de dansers vormden de tegenspelers en de tegenhang. Een spanningsveld dat fricties gaf en tot een explosief toonmoment leidde: Rhythm Got Girls !

  

Met dank aan fotografe Kristine Vandegaer voor de mooie beelden van het creatieproces. Hierbij een linkje voor de teaser van Rhythm Got Girls Binnenkort volgt een impressie van de voorstelling.


3. Vastgeplakte kinderen gespot op BUDA-eiland

  

Het BUDA-eiland in Kortrijk werd door 45 kinderen een week lang ingepalmd of liever ingetaped. ON TAPE was het thema waarmee de kinderen onder begeleiding van Darline Deprez, Joke Depreitere en Morgane Van Weyenbergh aan de slag gingen.

 

De studio’s van de BUDA-toren dienden als repetitieruimte maar af en toe spotte je op het BUDA-eiland wel ergens een jongere vastgetaped. Uiteindelijk resulteerde alles in een knap toonmoment in de BUDASCOOP. Een mooi voorbeeld van inname en ontsluiting van een prachtige en uitdagende site in de stad.

neen