Passerelle over de grens

Printvriendelijke versie

1. Over de grens kijken, leren en appreciëren
2. Croque Ostende & Malines met Musica
3. Passerelle @ Play

______________________________________________

1. Over de grens kijken, leren en appreciëren

  

Voor het zesde jaar op rij werkt Passerelle parallel met zowel een Vlaamse als een Franse school rond éénzelfde thema. HOME was dit jaar het thema en er werd tussen beide scholen druk ge-facebook-ed. Ook brachten ze beiden een bezoekje aan elkaars school en werkten ze elk intens toe naar een toonmoment. Proficiat aan Basisschool De Ring uit Roeselare en Ecole Jules Michelet uit Roubaix. Een kleine impressie van het project vind je via deze link.

In Roubaix werden Pol Coussement en Magalie Mattana tijdens la Réception en l'honneur des personnels des établissements scolaires de la Ville op het stadhuis van Roubaix door de burgemeester, de heer Guillaume Delbar, en schepen voor Onderwijs & Jeugd, mevrouw Esther Afane-Kimbaloula, hoogstpersoonlijk bedankt voor de exemplarische en structurele samenwerking tussen een school, een klas en juf, de buurt en een artiest. Deze mooie video-compilatie van hun HOME werd getoond tijdens deze receptie.


2. Croque Ostende & Malines met Musica

   

De eerste samenwerkingen met MUSICA, impulscentrum voor muziek, waren afgelopen weken een voltreffer. Onder de ludieke titel Croque Ostende & Croque Malines ging Musica met diverse cultuurpartners in zee voor een cross-over cultuurkamp. Passerelle stuurde haar coaches Darline Deprez en Mohamed Boujarra op pad en nam het bewegingsgedeelte voor haar rekening. Een kleine impressie van een wondermooi project vind je via deze link.
 

3. Passerelle @ PLAY


PLAY is een groots en eigenwijs stadsfestival dat van 23 juni tot 11 november 2018 het kloppende hart van Kortrijk inpalmt met hedendaagse kunstwerken.

Op diverse binnen- en buitenlocaties in de stad kun je je onderdompelen in de unieke wereld van internationale beeldende kunst. Tijdens PLAY dient de stad niet enkel als canvas, maar wordt tegelijk onze relatie met ‘spelen’ beetje per beetje ontleed.
  
Voor de opening van de tentoonstelling maakte Viktor Skatchkoff onder begeleiding van Pol Coussement een performance geïnspireerd op het werk TRACK#17 van de Spaanse kunstenares Anna Marin.

neen