Passerelle in september 2016

Printvriendelijke versie

1. Passerelle verwelkomt internationaal amateurdansfestival
 
Danspunt invites @ Kortrijk is een internationaal dansuitwisselingsproject dat Danspunt organiseert op 16, 17 en 18 september 2016.
Passerelle is gastheer van dienst en verwelkomt deelnemers uit Kroatië, Slovenië, Nederland, Schotland, Tsjechië en België.Dit internationaal project focust zich op de ontwikkeling van de hedendaagse dans bij amateurs.
Doorheen de drie dagen kan de amateurdanser heel wat dingen meepikken als een U-Party, workshops, een voorstelling, opwarmingssessies en een inspiratiemoment. Deze activiteiten gaan door op de BUDA site in Kortrijk, met extra bijkomende locaties. Meer info vind je op www.danspunt.be of op facebook.
 

  • Dansassistenten gezocht voor de U-Party op vrijdagavond 16 september

De kick-off van het festival gebeurt in De Kreun met een heuse U-Party. In een U-Party worden 2 korte choreografieën aangeleerd aan alle aanwezigen, met of zonder danservaring. Niemand minder dan Randi De Vlieghe en Helder Seabra zorgen voor de choreo's.
 
Voor de U-Party zoeken wij dansassistenten, die de choreografie vooraf aanleren en mee dansen tussen de deelnemers. De dansassistenten zijn een visueel steunpunt voor de aanwezigen.
 
Op 2 september tussen 19u -22u oefenen de dansassistenten samen de twee dansen in. Uiteraard zijn ze ook van de partij op de  U-Party zelf, op vrijdag 16 september om 19u30-22u30, in De Kreun, Kortrijk. Sfeer en gezelligheid verzekerd!
 
Voor meer informatie en/of interesse, gelieve contact op te nemen sabine.vanhoutte@passerellevzw.be of naomi.verhelst@danspunt.be
 

  • Workshops met Anton Lachky en Tijen Lawton tijdens het festival

Danspunt en Passerelle bieden in de flow van dit festival ook twee workshops aan voor de amateurdanser met ervaring. De workshops worden gegeven door topcoaches als Anton Lachky en Tijen Lawton. Voor € 10 volg je een workshop van Anton Lachky of Tijen Lawton én heb je een ticket voor de avondvoorstelling van het festival in Budascoop.
                                                                                         
Wanneer: zaterdag 17 september van 14:30-17:00
Waar: Budatoren, Korte Kapucijnenstraat z/n, Kortrijk
Prijs: € 10 (workshop + voorstelling)
Inschrijven via info@passerellevzw.be of info@danspunt.be
Maximum 15 deelnemers per workshop!


 
2. Judith Clijsters gaat van start met Holding Space
 
Judith Clijsters is een jonge Limburgse choreografe met heel wat in haar mars. Deze zomer begon Judith in samenwerking met Passerelle en 5 jonge dansers aan de creatie Holding Space.

Holding Space houdt het midden tussen stress en onthaasting, tussen kunnen en niet kunnen. Een latent spanningsveld boordevol tegenstrijdigheden.
 
Holding Space is te zien op 3-4-5 november 2016 in BUDACOOP, Kortrijk, in double bill met Pix & Moves van Denise Namura (BRA) en Michael Bugdahn (GER).

Klik hier voor een aantal sfeerbeelden van de eerste repetities.
 
 
3. Flashback : Alles dansba(a)r.
 


Met de zomerateliers Dansba(a)r nam Passerelle de BUDA-site weer even helemaal in. Kinderen van 6 tot 12 jaar zochten naar wat zoal dansba(a)r zijn kan en hun inventiviteit kende geen grenzen. Met de hulp van straffe coaches als Lot Jansen, Bernadette De Deygere en Darline Deprez verbluften zij ouders en vriendjes hoe dansbaar alles wel is. De toonmomentjes waren zonder meer AF, STRAF en bijzonder DANSBAAR.

Meer foto's vind je op onze facebookpagina.

     
Met dank aan Luc Depreitere voor de mooie foto's van Dansba(a)r en Judith Clijsters.

neen