Pix & Moves

Printvriendelijke versie

In 2016 begeleidt het choreografenduo Denise Namura (BR) en Michael Bugdahn (D) een nieuw artistiek traject. Uitgangspunt voor de creatie Pix & Moves is het werk van animatiefilmkunstenaar Norman McLaren en zijn constante zoektocht naar de perfecte symbiose tussen beeld, geluid en beweging.

Michael Bugdahn en Denise Namura (compagnie à fleur de peau) vertellen verhalen via lichaamstaal die balanceren tussen het abstracte en alledaagse, tussen emotie en spot, tussen het dramatische en het komische.

Pix&Moves fragments

concept, choreografie en dramaturgie         Michael Bugdahn en Denise Namura
uitvoering/interpretatie                                 Margot Croubels, Annabel Deldaele, Marlies D’Hulst, Julie Nys, Bente Respens & Ines Vandenbroucke
lichtontwerp, klank-en videomontage          Michael Bugdahn
kostuums                                                     Denise Namura
muziek                                                         Simon Ho
supplementaire muziek                               Heather McIntosh, Manyfingers & MB
techniek                                                       Koen Coulier & Kris Coussement
productie                                                      Passerelle vzw, met de steun van de provincie West-Vlaanderen

Denise Namura komt uit Brazilië, Michael Bugdahn van Duitsland. Beiden wonen in Parijs waar ze de compagnie à fleur de peau oprichtten.

Sinds haar oprichting in 1988 leidt cie à fleur de peau een multidisciplinair werk. Door hun basisopleiding in de verschillende disciplines hebben de twee choreografen een unieke taal ontwikkeld. Ze vertellen verhalen via lichaamstaal die balanceert tussen het abstracte en alledaagse, tussen emotie en spot, tussen het dramatische en het komische.

Pix&Moves is te zien op 3-4-5 november 2016 in BUDACOOP, Kortrijk, in double bill met Holding Space.
Tickets via UiT in Kortrijk op 056 23 98 55 of via deze link.

 

Lees hier een interview met Denise Namura & Michael Bugdahn

Voor dit artistiek traject organiseerde Passerelle een 'open call', een kennismakingsworkshop met Denise Namura en Michael Bugdahn en hun bewegingstaal. Na deze workshop werden een aantal dansers geselecteerd die zich willen engageren voor Pix & Moves.

Hieronder alvast een aantal sfeerbeelden van de workshop en de eerste repetities. Check ook onze facebookpagina voor meer foto's.

Pix & Moves - the making of

neen