nieuwsbrief december 2013

Printvriendelijke versie

1. Passerelle herneemt Ensemble en Fairy Queens
2. Dans.arts doorheen Vlaanderen
3. En nu een dans.art GIRLS only
4. Passerelle in lerarenopleiding

______________________________________

1. Passerelle herneemt Ensemble en Fairy Queens

   
foto 1,2 en 3: Fairy Queens; foto 2: Ensemble

Passerelle herneemt deze maand de double bill Ensemble en Fairy Queens. Het duurt een jaartje alvorens de dansstukken van Passerelle hun weg vinden naar podia in Vlaanderen, maar voor Ensemble van Albert Quesada en Fairy Queens van Peter Savel is het zo ver.

Op 6 december treedt Passerelle op in het Liers Cultuurcentrum en Fairy Queens vormt op 13 december een mooie double bill met Plof van Merel Vercoutere in OC Vondel in Meulebeke

Meer info omtrent deze dansstukken vind je via deze links, Ensemble en Fairy Queens.

2. Dans.arts doorheen Vlaanderen

   
foto 1: dans.art met Peter Savel; foto 2: dans.art met Beverly Coorevits; foto 3: dans.art met Céline Verhaeghe

In the slipstream van deze voorstellingen organiseert Passerelle workshops die aansluiten op de voorstellingen. Deze workshops noemen wij dans.art sessies waarbij de coach een inkijk geeft in het creatieproces en welke methodieken werden toegepast.

Aan de hand van opdrachten maken dansers onder begeleiding hun eigen bewegingsmateriaal. Zo verzorgde Peter Savel, Beverly Coorevits en Céline Verhaeghe recentelijk dans.art sessies in Lier, Ronse, Tielt en Meulebeke.

Het fijne aan deze sessies is dat ze gekoppeld werden aan voorstellingen en dat de deelnemers aan de workshops de voorstelling konden bijwonen. Hiervoor werd samengewerkt met diverse partners als het cultuurcentrum zelf (CC Ronse & OC Meulebeke), maar ook een privé-dansschool (Euterpe Tielt) en een academie (Samwd Lier). Sfeerbeelden en meer info over deze workshops vind je op onze website onder de rubriek dans.arts

3. En nu een dans.art GIRLS only

   
foto 1,2 & 3: Girls - fABULEUS (c) Clara Hermans

GIRLS van fABULEUS kan je beschouwen als de interpretatie  van WOMEN. In de voorstelling WOMEN (2011) portretteerde choreograaf Ugo Dehaes acht danseressen die volgens het clichébeeld over dans net iets te oud zijn. In GIRLS  geen ervaren vrouwen op scène, maar acht meisjes die allemaal nog net iets te jong zijn. Ze bewegen in een speelse choreografie zonder decor, zonder speciale licht effecten en met hun eigen adem als soundtrack. 

Op zondag 26 januari en 2 februari 2014 geeft Ugo Dehaes, de choreograaf himself, een workshop van telkens 3 uren op het podium van Cultuurcentrum Wevelgem. Ugo legt uit hoe het bewegingsmateriaal en de voorstelling tot stand kwam en laat de deelnemers ook proeven en proberen.

Een unieke workshop op scène met de choreograaf zal de deelnemers aan dans.art GIRLS absoluut een aparte beleving geven. De workshop telt 2 x 3uren + een inkomticket voor de voorstelling voor maar €20. Een ‘must-do’ voor alle girls & boys tussen 10 en 14 jaar.

Reserveren voor deze dans.art GIRLS doe je via cultuurcentrum@wevelgem.be of 056/433 495

4. Passerelle in lerarenopleiding

   
foto 1, 2 & 3: sessie met Sarah Bostoen

De eerstejaarsstudenten van de lerarenopleiding HU Brussel gingen op artistieke retraite in Vormingscentrum Destelheide in Dworp. Sarah Bostoen nam de danssessies van Passerelle voor haar rekening. Op het einde van deze driedaagse presenteerden de studenten een toonmoment.

Lysbeth Jans (lector taalvaardigheid en coördinator) getuigt:
De workshop dans was erg geslaagd. Voor sommige studenten is dit de eerste kennismaking met hedendaagse dans, voor anderen is het een manier om hun eigen (dans)bewegingen vanuit een ander perspectief te bekijken, en nieuwe technieken bij te leren. Uiteindelijk staat iedere student stil bij wat ze enkel met hun lichaam kunnen creëren, en bij de kunstvorm dans. Tot slot wil ik het hebben over het betoverende toonmoment. Dat leek te komen van de studenten zelf, zonder dat hierdoor het vernieuwende verloren ging. De samenwerking met de workshop ritme was heel erg geslaagd.


 


 

neen