Nieuwsbrief juli 2013

Printvriendelijke versie

1. Nieuwe website
2. Dans.art DeLuxe
3. Kraakpand De Schakel
4. Palimpseste in residentie
5. Iedereen danst Rosas

_____________________

1. Nieuwe website!

   

Onze nieuwe website is eindelijk af! Het is/wordt een website waarbij we vertrekken vanuit ons aanbod. Je kan er zowel als danser zonder/met ervaring of als organisator op terecht. Pik je graag een publiek moment, work-in-progress of voorstelling mee dan kom je via onze kalender of de rubriek PUBLIEK meer te weten. Veel surfplezier en laat niet na om ons te vertellen wat je vindt van onze nieuwe webstek, www.passerellevzw.be.

2. Dans.art DeLuxe Eastman

   

In navolging van de vorige succesvolle edities met Les ballets C de la B en Rosas organiseert Passerelle in samenwerking met Schouwburg Kortrijk een derde Dans.artDeLuxe. Deze keer gaan we aan de slag met dansers van Eastman, het gezelschap rond de gevierde choreograaf Larbi Cherkaoui.

Het recept van een Dans.art DeLuxe is genoegzaam gekend. Je krijgt 2 workshops van telkens 2 uren met dansers uit het gezelschap Eastman die jou bewegingsmateriaal aanbrengen gelinkt aan de choreograaf en de voorstelling 4D. Na de workshop krijg je een broodjesmaaltijd aangeboden en pik je de voorstelling 4D mee.

Kostprijs voor de voorstelling, de workshops en de maaltijd: €23. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en de plaatsjes zijn beperkt. Vlugge beslissers kunnen reserveren via Uit in Kortrijk 056 23 98 55 of via deze link.

3. Kraakpand De Schakel

   

Passerelle kraakt deze weken het Cultuurcentrum De Schakel in Waregem met 3 danskampen. Twee maal laten we ons inspireren door videoclips tijdens de workshops Video Killed the Radiostar. Deze worden vakkundig begeleid door Bernadette De Deygere en Arno Brys.

Het derde dansproject refereert naar de naam van het winkelcentrum Het Pand waarvan het Cultuurcentrum De Schakel deel uit maakt. Samen met Elodie Vanneste nemen de kids Het Pand en de publieke ruimte in.

4. Palimpseste in residentie

   

Afgelopen week werkte Bérengère Bodin (o.a. les ballets C de la B) met enkele Passerellers verder aan hun Je suis un palimpseste et ce n’est pas un animal. Het fijne aan dit creatieproces is dat we bij deze residentie konden werken op het podium van de BUDASCOOP het afmonteren van de voorstelling in optimale omstandigheden verliep.

Je suis un palimpseste et ce n’est pas un animal gaat in première op 24, 25  en 26 oktober samen met Jumper van de Duitse choreografe Vera Tussing.

Wie geprikkeld is om deze verrassende double bill te zien kan nu reeds tickets reserveren via Uit in Kortrijk op 056 23 98 55

5. Iedereen danst Rosas

   

Rosas en fABULEUS dagen iedereen uit om zelf de beroemde stoelenscène van Rosas danst Rosas te dansen, er een filmpje van te maken en het op YouTube te zetten. De inzendingen worden verzameld op www.rosasdanstrosas.be.

In 1983, precies dertig jaar geleden, verbaast de jonge Anne Teresa De Keersmaker met Rosas danst Rosas. De choreografie neemt bewegingen uit het dagelijks leven en herhaalt die ontelbare keren tot ze een eigen ritme krijgen. Rosas danst Rosas groeit al snel uit tot een internationale klassieker die ook nu nog wordt opgevoerd. Bekijk hier de verfilmde versie van de voorstelling, geregisseerd door Thierry De Mey.

Op het net circuleren verschillende versies van de ‘stoelenscène’. Nu nodigen we iedereen uit om z’n eigen versie van de beroemde choreografie te filmen en up te loaden naar www.rosasdanstrosas.be. Die filmpjes zullen dan vertoond worden in de foyer van het Kaaitheater, waar de voorstelling wordt hernomen op 8, 9, 10 en 12 oktober 2013. 

Ook jij kan meedoen. Op www.rosasdanstrosas.be vind je een instructiefilmpje waarin stap voor stap de verschillende bewegingen worden uitgelegd. Daarmee kan je aan de slag om je eigen versie te maken. Je bent vrij om te puzzelen met de verschillende elementen van de choreografie, en je mag de originele muziek rechtenvrij gebruiken. Via Danspunt kan je je eventueel laten bijstaan door een docent van Rosas.

Passerelle biedt graag haar studio aan in Tacktoren of wie weet vinden we in de BUDASCOOP of BUDA-fabriek een uitdagende setting.

Indien goesting om hiermee iets te doen, neem gerust contact op via info@passerellevzw.be

neen