Nieuwsbrief maart 2013

Printvriendelijke versie

1. Dans.art sessies met Stanislav Dobak in Izegem & Lier.
2. Goed rapport van de directeur
3. Passerelle binnenkort te zien in Koksijde en Ronse.

______________________________________________

1. Dans.art sessies met Stanislav Dobak in Izegem & Lier.

   

Zaterdag 9 maart was Passerelle te gast in CC De Leest te Izegem met de double bill Human Wrongs, Human Rights (Stanislav Dobak) en Point of View (Benjamin Vandewalle).

In de namiddag was er de unieke kans om kennis te maken met choreograaf Stanislav Dobak die een dans.art-sessie verzorgde op de planken van het Cultuurcentrum De Leest.

Dans.art sessies zijn inkijksessies voor amateurdansers die erop gericht zijn de deelnemers kennis te laten maken met de bewegingstaal van een choreograaf. Naast een technische opwarming krijgen de deelnemers praktijkopdrachten van de choreograaf-coach. De deelnemers worden begeleid in het maken van eigen bewegingsmateriaal op basis van de denkpatronen en methodieken van de coach. Deze sessies werken inspirerend en zijn een absolute toegevoegde waarde op het dansparcours van de deelnemers.

Op zondag 17 maart  verzorgt Stanislav Dobak ook een dans.art sessie in het Vedetorium van Lier
Info en inschrijvingen via SAMWD Lier: vanroytina@gmail.com of 0485 59 82 45.

Klik hier voor meer foto's van de dans.art sessie in Izegem.


2. Goed rapport van de directeur

   

Passerelle werd gevraagd om de schoolvoorstelling van de Rodenburgschool te coachen. De school kwam zelf op de proppen met de titel: WOW. Waarom roepen we WOW, wat roert en ontroert ons en waarvoor staan we in verwondering?

Pol Coussement begeleidde twee sessies per klas. Daarna volgden er drie doorlopen op scène met de hele school. Dat laatste was nodig om vaart in de voorstelling te krijgen. Een helse job, maar nadien een cadeau om zoveel kindervreugd, spontaniteit en talent op het podium te zien. De voorstelling liep als een trein en het publiek viel van de ene verwondering in de andere. Proficiat aan de kids en het lerarenkorps van de Rodenburgschool.

"Voor ons schoolfeest waren we dit jaar op zoek naar een andere manier van werken. Een ouder vertelde me over Pol Coussement en zijn manier van werken. Reeds van bij het eerste contact kon ik me vinden in de visie van Pol. Het beste uit elk kind naar boven halen en dit kind laten schitteren in zijn eigenheid.

Als buitenstaander infiltreren in een hechte groep van leerkrachten is geen sinecure. Toch hebben we nooit gevoeld dat er een barrière was tussen beiden. Samen hebben we een cultureel traject bewandeld met als afsluiter een prachtig optreden, door iedereen enorm gesmaakt. Pol, met jou samenwerken was gewoonweg wow! "
 
(Bastien Devos - directeur Rodenburgschool Marke)

Voor meer inspirerende foto's, klik hier

neen