Nieuwsbrief november 2013

Printvriendelijke versie

1. Passerelle in zee met Mu.ZEE
2. Palimpseste en Sun, Sun, Sun beroeren het publiek
3. Passerelle betoogt in Amsterdam
4. Passerelle met Benjamin Vandewalle in CC De Ververij (Ronse)

_____________________________________________________

1. Passerelle in zee met Mu.ZEE

 

Op 17 november 2013 is het Kunstendag voor kinderen en trekt Passerelle naar het Mu.ZEE te Oostende. Van 10:00 tot 13:00 krijg je gratis toegang tot de tentoonstelling Dada en surrealisme in Brussel, Parijs en Londen. Het sterrenalfabet van E.L.T. Mesens.

 

Mu-zee-um, de kunsteducatieve werking, trakteert bovendien samen met Mu.Zee de bezoekers op een heerlijke ontbijt en talrijke workshops en activitiveiten. Voor Passerelle tekent choreografe Sarah Bostoen present voor een da-dans sessie met surreële opdrachten.

 

 

2. Palimpseste en Sun, Sun, Sun beroeren het publiek

   

foto 1: sfeerbeelden premièrereeks; foto 2: Sun,Sun,Sun; foto 3: Palimpseste

Op 24, 25 en 26 oktober 2013 presenteerden Passerelle hun Palimpseste … et ce n’est pas un animal en Sun, Sun, Sun. Hiervoor trok Passerelle dit jaar respectievelijk Bérengère Bodin (o.a. les ballets C de la B) en Vera Tussing (o.a. Albert Quesada) aan.

Meer dan 500 toeschouwers kwamen zien naar deze premièrereeks en zagen dat het goed was. Om meer dan één reden werden werd het publiek betrokken en beroert.

Voor een fijn beeldverslag refereren we graag naar de volgende linken VideoPalimpseste en VideoSun

Uitgebreide info (credits, foto’s, interview) over deze creaties vind je op onze website of via de volgende  linken InfoPalimpseste en InfoSun

 

3. Passerelle betoogt in Amsterdam

   

foto 1,2 & 3: sfeerbeelden Dag van de Cultuureducatie Amsterdam

Leren kinderen vandaag anders ? Neen ! zei Pedro De Bruyckere (Artevelde Hogeschool) op de Nederlandse Dag van de Cultuureducatie in Amsterdam. Naast Pedro kregen ook Anja Geuns (HetPaleis), Karel Moons (De Veerman), Koen Crul (Vives) en Pol Coussement (Passerelle) een forum op de Nederlandse Dag van de Cultuureducatie.

Pol Coussement nam de werking van Passerelle onder de loep en toonde in zijn betoog aan dat kunsteducatie een hefboom en katalysator is voor zoveel meer.

 

4. Passerelle met Benjamin Vandewalle in CC De Ververij (Ronse)

  

foto 1: WeAllGo; foto 2: Benjamin Vandewalle & Vincenzo Carta; foto 3: Point of View #0

Benjamin Vandewalle is een welgekomen gast in Passerelle en creëerde er eerder WeAllGo en Point of View #0. Een boeiende double bill rond een talentvolle choreograaf waarbij de perceptie centraal staat in zijn werk.

WeAllGo creëerde Benjamin samen met Vincenzo Carta als verlengstuk op hun eindwerk WeGo in P.A.R.T.S. en Point of View #0 bleek een voorstudie te zijn voor het werk dat Benjamin recentelijk presenteerde in Campo (Gent).

WeAllGo & Point of View #0 is te zien op zaterdag 23 november 2013 om 20u15 in CC De Ververij, Ronse.

 

Passerelle vzw
platform voor jonge dans           
Kapucijnenstraat 10
B-8500 Kortrijk
+32 56 25 50 77
info@passerellevzw.be
www.passerellevzw.be


Passerelle wordt structureel gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap, Provincie West-Vlaanderen en stad Kortrijk.
Met dank aan Luc Depreitere voor de foto's van Passerelle. Dank aan Flor Vlasblom en Co De Kruijf voor de foto's van Dag van de Cultuureducatie in Amsterdam

neen