Nieuwsbrief oktober 2013

Printvriendelijke versie

1. Première van straf werk van nog straffere madammen bij Passerelle
2. Filmpremières bij Passerelle
3. Net gemist maar o zo fijn

_________________________________________________________

1. Première van straf werk van nog straffere madammen bij Passerelle

Passerelle zet jaarlijks twee artistieke trajecten op met jonge beloftevolle choreografen. Dit jaar gingen we in zee met straffe madammen Bérengère Bodin en Vera Tussing.

Bérengère kennen we o.a. van haar opmerkelijke passage in C(H)OEURS van Alain Platel (les ballets C de la B). Vera Tussing kennen we van haar samenwerking met Albert Quesada in onder meer Beautiful DanceYour Eyes en Oh Souvenir.

 

Beide choreografen zetten samen met dansers van Passerelle een korte creatie op. Laat je verrassen door jong en mooi werk op 24, 25 en 26 oktober 2013, telkens om 20:15 in Budascoop, Kortrijk.

Tickets via Uit in Kortrijk 056 23 98 55

Meer info over deze double bill op www.passerellevzw.be

2. Filmpremières bij Passerelle

   
Avant-première Roubaix                            Avant-première Kortrijk

Passerelle maakte een pakkend beeldverslag van het project Transdanse waarin de lesgevers vertellen over wat een dansproject zoal doet met een klas en haar leerlingen. Nochtans was het nooit de intentie om hiervan een video te maken maar videast Cis Vanhoutte toverde vanuit het werkfilmpjes en vele foto’s een mooie impressie. De kids kregen de afgelopen week het filmpje al te zien in avant-première. Absoluut de moeite waard om dit even te bekijken!

   

Naar aanleiding van 30 jaar Rosas danst Rosas tekende Passerelle in op het fABULEUS/Rosas project RE:ROSAS met 2 projecten. Morgane Van Weyenbergh en 10 jonge dames tussen 10 en 14 jaar pakten de TackToren in met hun interpretatie. Jeroen Jonckheere blikte het geleverde werk in en maakte een mooie montage. Knap werk om dit neer te zetten in twee maal 3 uur!

Ook Lisa Vanwonterghem repeteerde met vriendinnen in de Tacktoren voor haar interpretatie van Rosas danst Rosas. Lisa volgt momenteel een dansopleiding in het Arnhemse Artez. Samen met enkele Kortrijkse vriendinnen maakten zij hun versie in een verlaten schoolgebouw. Nils Bolle filmde en monteerde.

3. Net gemist maar o zo fijn    

Afgelopen weekend was er heel wat schoons te beleven op de scène van de BUDASCOOP.

   

Zaterdag was er een dans.artDeLuxe n.a.v. de voorstelling 4D van Eastman (Sidi Larbi Cherkaoui) in de Schouwburg Kortrijk. In samenwerking met de schouwburg organiseerde Passerelle 8 workshops van telkens 2 uur waarbij dansers van Eastman amateurdansers lieten kennis maken met het uitgebreide bewegingsarsenaal van Sidi. De workshops vonden plaats in de studio’s van de Tacktoren en op de scène van de BUDASCOOP wat het unieke karakter van de workshop en de beleving nog versterkte.

Een mooi beeldverslag vind je terug op onze website en facebookpagina. We houden je niet tegen om ons een ’I like’ duimpje te geven.

Dank aan Mohamed Benaji, Leif Firnhaber, Louise Michel Jackson en Elias Lazaridis voor de inspirerende workshops. Na de workshops pikten de deelnemers nog een inleiding op de voorstelling en de voorstelling 4D als apotheose mee.

   

Zondag toonde Passserelle in de BUDASCOOP voor een laatste maal WeAllGo XL.

WeAllGo XL was een traject van Passerelle waarbij een danser uit de originele cast van WeAllGo met andere dansers een eigen interpretatie aan het stuk geven mag. Benjamin Vandewalle, die ooit samen met Vincenzo Carta WeAllGo voor Passerelle choreografeerde, volgde het atelier vanop een afstand en zag dat het goed was.

Het eindresultaat van de ateliers wordt doorgaans maar één keer getoond, uit respect voor de originele voorstelling, maar ook omdat Passerelle het accent wil leggen op het proces en niet zo zeer op de uitkomst. WeAllGo XL is daar een lichte uitzondering op geworden. We hebben het uiteindelijk twee keer laten zien, in Kortrijk en in Gent. De eerste keer in Gent op het festival Dansen in het Park  als afsluiter en opportuniteit. De tweede maal in Kortrijk omdat er voor dit traject werd samengewerkt met een Kortrijkse dansschool.

Felicitaties aan de dansers en Kim Cras die WeAllGo interpreteerde en multipliceerde. Meer info omtrent dit atelier vind je op www.passerellevzw.be/trajecten

neen