Nieuwsbrief september 2013

Printvriendelijke versie

1. Goed rapport en subsidie voor Passerelle
2. In Kortrijk nog steeds Sun, Sun, Sun
3. Passerelle met Jamie Lee in danshumaniora MUDA
4. Dansen in het Park sluit sfeervol af met Passerelle
5. Ei-land projecten Ei-vol

_____________________________________________

1. Vlaamse overheid ondersteunt Passerelle tot 2018

Passerelle miste haar seizoenstart niet door een mooie beslissing van Minister Pascal Smet. De minister, bevoegd voor Jeugd, besliste om Passerelle tot en met 2017 structureel te subsidiëren.

Passerelle diende dit voorjaar een aanvraag in als cultuureducatieve vereniging voor de beleidsperiode 2014-2017. Zowel de adviescommissie als de administratie gaven Passerelle een goed rapport.

Passerelle dankt éénieder die bijdroeg tot de realisatie van een straf dossier met een straffe missie; bruggen slaan tussen jongeren en de professionele dans.

 

2. In Kortrijk nog steeds Sun, Sun, Sun

Noteer alvast 24, 25 of 26 oktober 2013 in uw agenda.
Dan gaat onze nieuwe double bill in première. Bérengère Bodin (o.a. les ballets C de B) en Vera Tussing (o.a. Albert Quesada)
brengen er samen met een groep jonge dansers respectievelijk Je suis un palimpseste … et ce n’est pas un animalen “Sun, Sun, Sun.

 

Momenteel werkt de Duitse choreografe/danseres Vera Tussing in Kortrijk aan haar Sun, Sun, Sun waarin 6 hemelse lichamen zich tot elkaar verhouden en het zomerse sfeertje nog even langer in Kortrijk vasthouden.

Wie graag al dat moois in première ziet gaan, is welkom in BUDASCOOP, Korte Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk op 24, 25 of 26 oktober 2013 telkens om 20:15. Tickets voor deze double bill zijn te reserveren bij UiT in Kortrijk 056 23 98 55, ADD €9, VVK €7 en CJP €5.

3. Passerelle met Jamie Lee in danshumaniora MUDA

   

Het MUDA is een danshumaniora nabij Gent. Deze school deed in het verleden met Juliana Pires Neves en Darryl Woods beroep op Passerelle voor de invulling van artistieke trajecten. Afgelopen zomer gaf de Australische Jamie Lee er een workshop floorwork en partnering. Dat was voor heel wat deelnemers een interessante kennismaking en verrijking van hun dansparcours. De samenwerking tussen Passerelle en MUDA wordt ook volgend jaar verder gezet me o.a. Peter Savel.

4. Atelier WeAllGo XL verstilt Dansen in het Park.

   
                   WeAllGo                                                 WeAllGo XL                                        WeAllGo XL               

Passerelle was afgelopen zomer ook in te zien op het festival Dansen in het Park in Gent. Passerelle sloot de eerste avond af met het WeAllGo XL. Kim Cras danste ooit het mooie WeAllGo van Benjamin Vandewalle en Vincenzo Carta en kreeg van Passerelle de kans om in de atelierwerking een eigen interpretatie te maken.

Dat is op zich al een uitdaging. Bovendien werd het aantal dansers van 5 naar 8 opgetrokken. Tijdens de repetities kwam Benjamin langs om met de dansers en Kim te praten, te overleggen en hen op scherp te zetten.

Het resultaat mocht er zijn. Benjamin Vandewalle zag WeAllGo XL de eerste avond van Dansen in het Park in trance en verstilling afsluiten en zag dat het goed was.

WeAllGo XL staat nog eenmalig in de BUDASCOOP op zondag 13 oktober 2013 om 17:00.
Inkom is €2 en de beleving van deze wondermooie voorstelling is hierbij inbegrepen.

5. Ei-land projecten Ei-vol

   
Eiland (c) Luc Depreitere

Sinds februari 2013 huist Passerelle op het BUDA-eiland. Toen ontsproot het idee om het gegeven “eiland” te gebruiken voor enkele danskampen. Een succes want beide kampen op Buda zaten ei-vol.

Anne-Lore Baekeland van Cacao Bleu maakte in een week tijd met kinderen tussen 5 en 7 een wondermooi en poëtisch Eiland op het grote podium van de BUDASCOOP. De kinderen tussen 8 en 11 verlieten met Bernadette De Deygere in Ei-Zo-Na-Land het eiland. Ze spoelden flashmobgewijs aan in de winkelstraten en op de Grote Markt.

   
Ei-Zo-Na-land (c) Luc Depreitere

neen