voorstellingen

Category block

publiek
/ voorstellingen

Sinds haar ontstaan stimuleert Passerelle jongeren om deel te nemen aan creatieprocessen, in de overtuiging dat dit bijdraagt tot hun persoonsontwikkeling en hen stimuleert om zichzelf artistiek te overstijgen.

Daarom biedt Passerelle de mogelijkheid aan jonge amateurdansers en jonge, beloftevolle choreografen, om via een artistiek traject een korte danscreatie te maken. Zo werkte Passerelle eerder al samen met choreografen als Sidi Larbi Cherkaoui, Iris Bouche, Lisbeth Gruwez, Zoë Knights, Benjamin Vandewalle, Albert Quesada, Peter Savel, Quan Bui Ngoc, Alexander Vantournhout, e.v.a. Passerelle stond de afgelopen jaren op diverse podia in Vlaanderen alsook op festivals in Brazilië, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Polen en Portugal.

In 2018 werkten Anneleen Keppens en Lisi Estaras aan de double bill BEATS PER MINUTE & D-EFFECT, te zien op 25-26-27 oktober 2018 in BUDASCOOP, Kortrijk.

Een aantal van deze creaties staan nog steeds op repertoire: Holding Space (Judith Clijsters), Aligning (Aimar Pérez Gali), Alstublieft (Bérengère Bodin) en United to Forget (Sarah Bostoen).

Zo staat op vrijdag 1 maart 2019  de voorstelling Holding Space (Judith Clijster) in double bill met United to Forget (Sarah Bostoen) in CC De Spil, Roeselare.

StillRemain fragements

Vijf dansers en één muzikant nemen de toeschouwers mee in een polyritmisch en fysiek krachtig spel. De dynamiek die ontstaat is een ode aan tegelijk de verbondenheid en individualiteit.

ASENSESSENCE fragments

Asensessence is een gedurfd onderzoek waarin 3 dansers hun onze innerlijke gedachtengang omzetten in beweging en dans.

D-EFFECT Compilatie

Lisi Estaras bracht drie jonge danseressen, twee dansers met het syndroom van Down en een contrabas-speler samen in de studio voor de creatie van een energieke, absurde tot poëtische voorstelling, D-EFFECT. Door zaken uit te vergroten beïnvloeden ze elkaar en roepen ze vragen op omtrent identiteit, leeftijd, gender, kwetsbaarheid en hun relaties tot elkaar.

Beats per Minute compilatie

Tempo is een ingrediënt voor elke dansvoorstelling. In Beats Per Minute wordt het tempo de protagonist.

United to Forget trailer

Sarah Bostoen ging deze zomer aan de slag met een groepje jonge dansers voor het artistieke traject United to Forget. De dansers werden geselecteerd via een open call. Vergeten en herinneren, zoals ademhalen een onbewust ritme is. De herinnering onaantastbaar, zwevend in de onuitputtelijkheid van het brein en lichaam. Het willen vergeten en koesteren, omdat het ons als belangrijk toeschijnt? Met de macht van de mens in het sturen van gedachten, het vormen van de herinnering en het schrijven van geschiedenis, individueel en collectief.

Alstublieft Passerelle Teaser 2020 V2

Alstublieft! is de verdere uitpuring van het succesvolle A Vos Souhaits waarin drie dansers een clash aangaan met de overweldigende muziek van Rameau in een uitvoering van Teodor Currentzis.

Pix&Moves fragments

In 2016 begeleidt het choreografenduo Denise Namura (BR) en Michael Bugdahn (D) een nieuw artistiek traject. Uitgangspunt voor de creatie Pix & Moves is het werk van animatiefilmkunstenaar Norman McLaren en zijn constante zoektocht naar de perfecte symbiose tussen beeld, geluid en beweging. Michael Bugdahn en Denise Namura (compagnie à fleur de peau) vertellen verhalen via lichaamstaal die balanceren tussen het abstracte en alledaagse, tussen emotie en spot, tussen het dramatische en het komische.

HOLDING SPACE trailer

De jonge choreografe Judith Clijsters pakt uit met de fysiek uitdagende choreografie Holding Space, die zij samen voor en met vijf dansers creëerde. UItgangspunt voor deze creatie zijn de twee extremen die het lichaam in dit hedendaags tijdperk meemaakt. Enerzijds het hoge tempo, stress, multitasking, volgepropte agenda’s en fitness woede. Anderzijds de enorme fysieke passiviteit, de 9 dagelijkse zituren, burn outs en bore outs.

Castle in the air trailer

In 2014 begeleidt het choreografenduo Stanislav Dobak-Jamie Lee een artistiek traject. Samen met enkele dansers werken ze aan een korte creatie, met als titel Castle in the Air. Castle in the Air is een poging om dromen te vatten en te tonen. Stanislav Dobak en Jamie Lee doen dit aan de hand van hun droomdagboeken. In 2014 maken zij hiervan een dansfilm en met de samenwerking van Passerelle ook een podiumversie. Castle in the Air wordt een afspiegeling van het al of niet onderbewuste dat mag getoond worden.

WeTransfer TRAILER

We transfer refereert uiteraard naar de website waarmee je grote computerbestanden, zoals foto’s of filmpjes, kan delen, maar ook naar andere vormen van communicatie en uitwisseling. Choreograaf Alexander Vantournhout onderzoekt de kleine non-verbale boodschappen die we delen op onbewaakte momenten. Achteloos. En toch bieden net die momenten een rijk inzicht op onze persoonlijkheid, op onze uniciteit, maar ook op wat ons tot groep maakt.

Aligning TRAILER

Aligning is een dans die muziek produceert. Een kwetsbaar stuk dat de diverse mogelijkheden van een lijn dissecteert, letterlijk en conceptueel. Een eenvoudige beweging die constant wordt vermenigvuldigd en een lijn in zijn veelheid etaleert.

No Man's Land trailer

In 2014 maakte de Vietnamees Quan Bui Ngoc (o.a. les ballets C de la B) No Man’s Land. Bij gebrek aan mannen maakten de danseressen een karikatuur van de dagdagelijkse tics van de mannen. Een knipoog naar het mannendom en een schop onder hun kont.

Fragments of COPY THAT by Pol Coussement

Copy That gaat over originaliteit, uniciteit en dualiteit.  Wat is authentiek en wat wordt gekopieerd ?  Gekoppeld aan deze vraagstelling speelt Pol Coussement met het licht en de blik van de toeschouwer.

fragments of Gnosis by Passerelle | choreo. Vincenzo Carta

In Gnosis zoomt de Italiaanse choreograaf Vincenzo Carta in en uit op de groep dansers in een matrix-achtige compositie. De groep beweegt in ruimte en tijd en exploreert hierbij haar driedimensionaliteit. De dansers lijken zich unisono te bewegen maar niets is minder waar. Gnosis staat hier voor de intuïtieve dynamica van de groep.

Fragments of WAAR by Pol Coussement

Waar is een voorstelling rond waarneming. Een intimistische voorstelling en een choreografisch commentaar op onze perceptie. Wat zien we en wat zien we niet?

Je suis un Palimpseste et ce n'est pas un animal

In 2013 begeleidt Bérengère Bodin (FR) een gezamelijk artistiek traject. Bérengère kennen we o.a. van haar opmerkelijke passage in C(H)OEURS van Alain Platel (les Ballets C de la B). Samen met enkele jonge dansers werkt ze aan een korte creatie met als titel Je suis un palimpseste, et ce n'est pas un animal. Je suis un palimpseste, et ce n'est pas un animal is te zien op 24,25 & 26 oktober 2013 in Budascoop Kortrijk, in double bill met Sun,Sun,Sun

Sun,Sun, Sun

De Duitse Vera Tussing begeleidt in 2013 een artistiek traject en maakt samen met enkele jonge dansers een korte creatie met als titel Sun,Sun,Sun (werktitel Jumper). Vera kennen we van haar samenwerking met Albert Quesada in onder meer Beautiful Dance, Your Eyes en Oh Souvenir dat gedeeltelijk in kunstencentrum BUDA gecreëerd werd en nu ook toert als Trilogy. Sun,Sun,Sun is te zien op 24, 25 en 26 oktober 2013 in Budascoop Kortrijk, in double bill met Palimpseste

Fairy Queens

In 2012 begeleidde Peter Savel (SVK), afgestudeerd aan P.A.R.T.S., een gezamelijk artistiek traject. Peter liet zich inspireren door de klassieke muziek en hoe complex deze composities kunnen zijn.  

Ensemble

In 2012 begeleidde Albert Quesada, afgestudeerd aan P.A.R.T.S., een gezamelijk artistiek traject., dat resulteerde in de voorstelling Ensemble.
In 2011 begeleidde Stanislav Dobak een artistiek traject Human Wrongs, Human Rights, waarin hij de grens verkent tussen het machinale en het menselijke.
In 2011 begeleidde Benjamin Vandewalle een artistiek traject, vertrekkende vanuit het principe dat beweging alleen maar bestaat in relatie met andere objecten die stil staan.
WeAllGo neemt je met haar visuele, bedwelmende kracht mee in telkens weer een unieke voorstelling.