A QUOI!

Printvriendelijke versie

OKAN staat voor Onthaalklassen voor Anderstalige Nieuwkomers waarin jongeren (12-18j.) die het Nederlands niet begrijpen en spreken een jaar les krijgen. Op die manier leren ze de taal en onze cultuur. Vorig jaar realiseerde Passerelle met de Okanklassen 2014-2015 het mooie Grenzeloos. Stad Kortrijk vroeg Passerelle om dit jaar opnieuw in zee te gaan met de nieuwe OKANNERS. Water is deze keer een inspiratiebron en algauw kwam we tot de woordspeling 'à quoi' als titel.

 

AQUOI - Rootsproject met Okanjongeren

 

 

Na 3 maanden intensief en vooral creatief werken onder leiding van Pol Coussement zijn 24 jongeren uit de OKAN-klassen van VTI en Middenschool Driehofsteden klaar om te tonen waar ze de afgelopen tijd aan hebben gewerkt. Met behulp van muziek, woord, dans en film versmelten ze hun herinneringen, familieverhalen en nieuwe indrukken tot een sprankelende en ontroerende voorstelling.

Het project werd opgestart eind januari en wekelijks kwam deze diverse groep uit twee verschillende scholen samen. Heel wat barrières dienden te worden genomen, maar geleidelijk aan vormde zich een groep en werkten we naar een straf toonmoment toe.

 

Het toonmoment werd bijzonder goed onthaald en kreeg zelfs een staande ovatie. Hieronder alvast een aantal sfeerbeelden, meer foto's vind je op onze facebookpagina!

Bekijk ook de reportage op Focus WTV :jongeren-uit-okan-klas-maken-ontroerende-voorstelling

FOCWTV rootsMETSVO

neen