sessies Sportschool Meulebeke

Printvriendelijke versie

Naar aanleiding van de première-reeks van onze double bill Castle in the Air & No Man's land  streek de Sportschool Ter Borcht (optie dans) uit Meulebeke neer in Kortrijk voor een tweedaags dansverblijf.

Stanislav Dobak en Jamie Lee spitsten hun workshop toe op de creatie van Castle in the Air omdat de leerlingen ’s avonds de première bijwoonden. Céline Verhaeghe, danseres uit Fairy Queens, nam een workshop rond hedendaagse dans op klassieke muziek voor haar rekening. Bernadette De Deygere verzorgde een sessie klassiek ballet en Jantien Blomme gaf een workshop hip hop.

Eva Grauwels, die danst in No Man’s Land, vertelde de leerlingen over de aangeboorde thema’s en het creatieproces. Pol Coussement legde hen de specifieke werking van Passerelle uit.
 
Geen wonder dat deze leerlingen bij de première een meer dan aandachtige kijker waren. Door te praten en werken met de dansers en choreografen was de herkenning, beleving en erkenning des te groter.

De samenwerking met Passerelle was heel goed en leidde tot een boeiende en leerrijke dansstage voor mijn leerlingen, ze vonden het 'mega-chic'!
Het les krijgen van de choreografen van 'Castle in the air' liet hen het stuk beter verstaan en ze herkenden veel aangeleerde bewegingen van de workshop. Ze vonden het ook tof dat ze op de voorstelling een link hadden met de choreografen Jamie Lee en Stanislav en danseres Eva Grauwels.
De toelichting van Eva Grauwels was heel interessant om 'No man's land beter' te verstaan. Na het gesprek waren ze heel nieuwschierig en keken ze uit om de voorstelling te zien.
De leerlingen hebben veel bijgeleerd: het contact met elkaar, het durven improviseren, het dansen met elkaar heeft hen een boost gegeven. Only smiley faces!!!
Hopelijk kunnen we volgende jaren opnieuw samenwerken met Passerelle, het was een unieke ervaring
.
Katrien Dewulf - leerkracht sportschool Meulebeke

neen