Sinksen straatparade

Printvriendelijke versie

Stad Kortrijk, Bolwerk, en Passerelle vzw organiseren tijdens Sinksen een tweede editie van de Swingende Sinksen straatparade. De organisatoren vonden hun inspiratie in het Sinulog-festival in Cebu City (Filippijnen) afgelopen januari.

De straatparade vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 mei. De parade slingert zich met een grote kleurrijke choreografie door de binnenstad en eindigt in stijl aan de Leieboorden.

Tijdens de Paasvakantie  werd hard gewerkt aan de choreografie, kostuums en attributen. Het resultaat van dit creatieve kamp is te zien op zaterdag 18 mei 2018 ikv Sinksen 

Als eb en vloed, met luide kreten, getoeter en geschal, vloeit een troep Cebuaanse Leievogels door de Kortrijkse straten. Aangetrokken en verleidt door de Leie, komen ze dichter bij het water. Voel je de energie van de Sinksen Straatparade? Dit groots spektakel mag je zeker niet missen! De parade – volledig gemaakt door Kortrijkzanen - start om 20 uur aan de Grote Markt en eindigt in stijl aan de Leieboorden. Laat je omverblazen door de koperblazers en swing mee op de ritmes van de dansers. Groot en klein, jong en oud. De Cebuaanse Leievogels laten zich van hun mooiste en schoonste kant zien.

neen