smaaksessie voor DKO Koksijde

Printvriendelijke versie

Op vraag van het Deeltijds Kunstonderwijs van Koksijde ging Pol Coussement aan de slag met de leerlingen van Lager 5 en Lager 6.  Er werd gewerkt rond BFF's (Best Friends Forever) en dit alles werd mooi verwerkt in een VRIENDvriendelijke performance.

Met de leerlingen van Lager 6 van het DKO van Koksijde ging Pol aan de slag rond het thema van ’den Grooten Oorlog'. In een sessie van twee uur timmerde hij samen met de leerlingen  een performance in elkaar rond ’oorlog’. Wat fijn is aan dit mooi beeldverslag van Luc Depreitere is de evolutie van dolle pret naar focus en inleving. Zelfs lesgeefster, Sofie Gueye, moest bij het laatste toonmoment een ontroerde traan wegpinken.

Het was zowel voor de leerlingen als onszelf een enorm intensieve ervaring. Het was inderdaad ongelofelijk dat Pol op zo'n korte tijd zoveel uit de leerlingen gehaald heeft. Zeker bij de tweede groep die rond oorlog werkte was de evolutie enorm, zo groot dat het mij zelfs op het einde van de workshop echt heeft ontroerd.Het was heel leuk om onze leerlingen eens bezig te zien binnen een heel ander kader dan de alledaagse lessen.  Ze zijn echt één voor één opengebloeid. Ze moesten een meer theatrale kant van zichzelf laten zien, iets wat voor sommigen helemaal nieuw was. Toch heeft Pol ze allemaal zover gekregen met als resultaat 2 prachtige stukken.
Sofie Gueye, leerkracht dans DKO Koksijde

neen